Με τον κατασκευαστή αυτοκινήτων Cameron Glickenhaus ξεκινά συνεργασία η Motul με βασικό στόχο την Με σημαντικές συμμετοχές στο WEC η Glickenhausκατασκευή ενός νέου Hypercar για αγώνες αντοχής εντός και εκτός δρόμου. Το νέο project θα εισέλθει στη νέα κατηγορία αγώνων που ανακοίνωσε η ACO στην οποία αναμένουμε ακόμα τους τελικούς κανονισμούς.

Η νέα συνεργασία 360° της Scuderia Cameron Glickenhaus με την Motul φυσικά περιλαμβάνει και τη συμμετοχή δύο αυτοκινήτων της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Αυτοκινήτων (WEC). Το Gickenhaus 007 LMH θα συμμετάσχει για 9η σεζόν στο πρωτάθλημα WEC στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, όπου το 2017 ανέβηκε στο βάθρο με ένα SCG003C, και στον αγώνα Baja 1000 της Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο Hypercar ήδη έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την Glinckenhaus

Η Motul απόλυτος συνεργάτης του 24ωρου Le Mans

Ο Nicolas Zaugg, Επικεφαλής της Motul σχολίασε για τη συνεργασία των δύο πλευρών: «Το γεγονός ότι η Μεγάλη δύναμη η Motul στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑντοχήςMotul έχει καταστεί επίσημος συνεργάτης λιπαντικών του FIA WEC και του 24h Le Mans, και το γεγονός ότι η Gibson προτείνει αποκλειστικά το λιπαντικό της για όλους τους κινητήρες V8 που χρησιμοποιούνται στην κατηγορία LMP2, αποδεικνύουν αναμφίβολα την αφοσίωση της Motul στους αγώνες αντοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κος Zaugg δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμμετοχή της Glinckenhaus στο πρωτάθλημα Hypercars μαζί με την Motul: «Η συμμετοχή στη νέα κατηγορία Hypercar έλειπε από το χαρτοφυλάκιό μας και αυτό έχει πλέον εκπληρωθεί με τη συνεργασία μας με την Glickenhaus. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε μια τόσο μεγάλη τεχνική πρόκληση, καθώς και στην περιπέτεια που αντιπροσωπεύει η προσπάθεια της Glickenhaus να εισέλθει στη νέα κατηγορία Hypercar».

Motul και Glinckenhaus συνεργάζονται για κάτι εντελώς νέο... το πρωτάθλημα Hypercar

«Οι καλύτεροι ειδικοί μας συνεργάζονται στενά με το προσωπικό της Glickenhaus για την οριστικοποίηση των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου και είναι σημαντικό για εμάς η εμπειρία που θα αποκτήσουμε μαζί να ωφελήσει όχι μόνο τα μελλοντικά μοντέλα αγώνων Glickenhaus, αλλά και τα αυτοκίνητα “δρόμου” και “εκτός δρόμου”. Ανυπομονούμε να δούμε τα δύο αυτοκίνητα Glickenhaus 007 LMH να αγωνίζονται στη φετινή σεζόν του WEC!», Συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Motul.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Motul και Honda κυριαρχούν στο Dakar 2021

Οι 24 ώρες Le Mans με live μετάδοση μέσω Motul…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης