Είναι πάρα πολλοί οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που οι ασφάλειες τους λήγουν και πρέπει να ανανεωθούν. Η υπάρχουν ιδιοκτήτες που θέλουν να αλλάξουν εταιρία γιατί η δική τους το παράκανε με τις αναπροσαρμογές των τιμών. Σε κάποιες περιπτώσεις τα νέα ασφάλιστρα είναι υπέρογκα και φυσικά υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρία και να πάνε σε μια άλλη που προσφέρει πιο «γήινες» τιμές. ΟΙ ασφαλισμένοι νομίζουν ότι αν κάνουν διακοπή μια συνεργασίας θα χάσουν τα χρήματα τους. Αυτό που πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχει κυρώσεις.Θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες ξεκινώντας από τα δικά σας ερωτήματα.

Μεταφορά ασφάλειας αυτοκινήτου: Θέλεις ν’ αλλάξεις ”γειτονιά” ασφάλισης; Μάθε το Πώς!»
Είσαι σε διαδικασία πώλησης αυτοκινήτου και αγοράς νέου και σκέφτεσαι να επανεξετάσεις τις επιλογές σου στην ασφάλεια αυτοκινήτου; Η διαδικασία, είναι αρκετά απλή και περιλαμβάνει τα βήματα για την οριστική διακοπή του συμβολαίου σου. Με την οριστική διακοπή του συμβολαίου, μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το πακέτο ασφάλισης αυτοκινήτου που καλύπτει τις ανάγκες σου και να μεταφερθείς σε νέα «γειτονιά » ασφάλισης. Ας δούμε τι ισχύει για την διαδικασία διακοπής του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, εάν δικαιούσαι επιστροφή χρημάτων και αν θα έρθεις αντιμέτωπος με κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία διακοπής της ασφάλισης του αυτοκινήτου;
Η διαδικασία διακοπής της ασφάλισης του αυτοκινήτου, είναι εύκολη, ωστόσο τα βήματα που θα ακολουθήσεις εξαρτώνται από το λόγο της διακοπής. Για παράδειγμα, σε περίπτωση πώλησης του παλιού αυτοκινήτου και αγοράς νέου αυτοκινήτου, μπορεί να χρειαστούν κάποια επιπλέον δικαιολογητικά για την οριστική διακοπή του συμβολαίου σου. Παρακάτω θα βρεις τα βήματα που περιλαμβάνει η διαδικασία της διακοπής του συμβολαίου.
1.    Ενημερώνεις την ασφαλιστική σου εταιρεία ότι επιθυμείς να προχωρήσεις σε διακοπή της ασφάλισης του αυτοκινήτου σου, συμπληρώνοντας το αίτημα ακύρωσης συμβολαίου.
2.    Ενημερώνεις την ασφαλιστική σου για το λόγο διακοπής. Σε περίπτωση, που ο λόγος διακοπής είναι η πώληση του παλιού σου αυτοκινήτου θα χρειαστεί να αποστείλεις στην ασφαλιστική σου το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του νέου ιδιοκτήτη ή τη νέα άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Έπειτα, μπορείς να προχωρήσεις στην έκδοση νέας ασφάλειας για το καινούργιο σου αυτοκίνητο.
3.    Αποστέλλεις τα στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού, ώστε να σου επιστραφεί το ποσό που προκύπτει από τα ασφάλιστρα που έχουν πληρωθεί, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.
Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεις το συμβόλαιό σου, καθώς κάθε ασφαλιστική θέτει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Τι ισχύει για την επιστροφή χρημάτων;
Σε περίπτωση διακοπής της ασφάλισης του αυτοκινήτου σου, η ασφαλιστική εταιρεία επιστρέφει στον τραπεζικό σου λογαριασμό το υπολειπόμενο ποσό της αξίας των ασφαλίστρων που έχεις προκαταβάλει. Η επιστροφή των χρημάτων, δεν μπορεί να γίνει σε διαφορετικό λογαριασμό, πέρα από του ασφαλιζόμενου και το διάστημα που απαιτείται διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνήθως δεν ξεπερνάει τις δέκα εργάσιμες ημέρες.

Έχω κυρώσεις με τη διακοπή της ασφάλειας αυτοκινήτου;
Η διακοπή της ασφάλειας του αυτοκινήτου δεν έχει κυρώσεις, ωστόσο απαιτείται μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις και κάποια δικαιολογητικά ανά περίπτωση, για να γίνει η λύση του συμβολαίου και να σου επιστραφούν τα χρήματα από τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές μπορείς να προχωρήσεις στην online αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου και να λάβεις το νέο σου ασφαλιστικό συμβόλαιο στο προσωπικό σου email.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης