Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Επιτέλους έχουμε επίσημη ημερομηνία για τον ερχομό του νέου Nissan Z το οποίο πολλοί φανατικοί του σπορΤο νέο Z θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη αυτοκινήτου περιμένουν εδώ και χρόνια. Λίγους λοιπόν μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Z Proto, στις 17 Αυγούστου, θα δούμε την τελική μορφή του Z.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο κινητήρας του νέου Z θα είναι ο γνωστός V6 των 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια 2 τούρμπο έχει απόδοση 400 ίππους. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι μηχανικό, αλά θα υπάρχει και επιλογή αυτόματου σειριακού, ενώ η δύναμη θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς για την απόλυτη διασκέδαση!

Από το 2009 έχει να ανανεώσει το Z η Nissan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξωτερικά το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι πολύ κοντά στο Proto που είδαμε στο τέλος του 2020. Στο Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε και “γρήγορη” έκδοση του Zεμπρός μέρος θα δεσπόζουν οι τεράστιες γρίλιες, ενώ στο πίσω μέρος θα ακολουθεί στο coupe στυλ που έχουμε δει μέχρι τώρα με τα ρετρό φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό θα είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη αφής 8 ιντσών και τρία ψηφιακά όργανα – σήμα κατατεθέν στο Z.

Αυτό που μένει να επιβεβαιωθεί είναι οι εκδόσεις που θα ακολουθούν το νέο Z και φυσικά η τιμή του η οποία αναμένεται κοντά στα 40.000€.

Η έμπνευση προέρχεται από το πρώτο Z Fairlady του 1969.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι δώρο έκανε η Nissan στο Βατικανό την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από ποια χώρα ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Nissan Ariya;

H Nissan τιμάει την κληρονομιά του Z

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης