Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το 2020 δεν πήγε πολύ καλά… θα λέγαμε ότι δεν πήγε καθόλου καλά με πανδημίες, lockdown και αρκετούς Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς…θανάτους. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP έστω και χωρίς θεατές κατάφερε να πραγματοποιηθεί με λιγότερους αγώνες, ωστόσο το θέαμα παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο όμως που μας έμεινε χαραγμένο στο μυαλό από τη φετινή χρονιά δεν είναι άλλο από το απίστευτο ατύχημα στο Grand Prix της Αυστρίας. Στην στροφή 3 κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος συγκρούστηκαν οι μοτοσικλέτες των Franco Morbidelli και Johann Zarco με αποτέλεσμα να κινηθούν ανεξέλεγκτα προς στην καρδιά της στροφής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Vinales άφησε το τιμόνι και έπιασε το κεφάλι του για να... σωθεί

Rossi και Vinales τα… είδαν όλα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη τη στιγμή στο apex της στροφής βρίσκονταν οι μοτοσικλέτες της εργοστασιακής Yamaha, εκείνες των Maverick Vinales και Valentino Rossi. Οι δύο αναβάτες είδαν κυριολεκτικά τον χάρο με τα μάτια τους καθώς οι διαλυμένες μοτοσικλέτες πέρασαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους και ανάμεσα στις μοτοσικλέτες τους. Σαν από θαύμα καμία μοτοσικλέτα δεν ακούμπησε κανέναν αναβάτη με αποτέλεσμα να αποφύγουμε κάποιον τραυματισμός ο οποίος σίγουρα θα ήταν πολύ σοβαρός, ίσως και θανατηφόρος.

Είναι χαρακτηριστικό το πλάνο αργότερα που δείχνει τον Valentino Rossi να κρατάει το κεφάλι του σχεδόν τρέμοντας βλέποντας σε επανάληψη τα πλάνα από το ατύχημα μην μπορώντας να πιστέψει από τι είχε μόλις γλιτώσει.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης