Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποια μετατροπή του ιστορικού Transporter T1 της Η eClassics έχει δημιουργήσει και το e-Kafer, ένα παλιό Beettle CabrioVolkswagen, ωστόσο σίγουρα αυτή είναι ξεχωριστή. Και γιατί είναι ξεχωριστή; Για τον απλούστατο λόγο ότι έχει τις ευλογίες της ίδιας της Volkswagen η οποία συνεργάζεται με την eClassics από το 2019.

Το concept ονομάζεται e-Bulli και πρόκειται για μια μετατροπή του περίφημου T1 σε ηλεκτρικό, σύγχρονο van. Τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη προέρχονται απευθείας από τη VW και μάλιστα είναι εξαρτήματα τελευταίας γενιάς. Η μετατροπή μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε T1 και η eClassics αναλαμβάνει να το φέρει στην εντυπωσιακή κατάσταση του e-Bulli φυσικά με το αντίστοιχο αντίτιμο των… 79.900€!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οροφή και τα παράθυρα έχουν μείνει ίδια από το αρχικό Samba του 1966.

Στους δρόμους της Καλιφόρνια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το συγκεκριμένο T1

Το συγκεκριμένο e-Bulli είναι βασισμένο σε ένα σπάνιο T1 Samba, το μοντέλο το οποίο κυκλοφόρησε το 1966 Η eClassics συνεργάζεται επίσημα με τη VW από το 2019στην Αμερική και κυκλοφόρησε κυρίως στην Καλιφόρνια. Η μορφή του van δεν άλλαξε από την eClassics η οποία επενέβη μόνο στα μηχανικά μέρη, την τεχνολογία και στο φινίρισμα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλεκτροκινητήρας του Samba βρίσκεται στο πίσω μέρος, όπως το κλασικό Transporter, και αποδίδει 83 ίππους. Οι μπαταρίες βρίσκονται στο πάτωμα και είναι ικανές για δώσουν αυτονομία 200 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, ενώ το 80% φορτίζει σε μόλις 40 λεπτά. Όπως είναι φυσιολογικό, οι αναρτήσεις και τα φρένα έχουν βελτιωθεί, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μοντέρνο σύστημα ήχου με Bluetooth και ειδικά σχεδιασμένο ταχύμετρο.

Λιτό εσωτερικό καθώς έχει διατηρηθεί η κεντρική κονσόλα του T1.

Μέχρι και tablet έχει στην κορυφή με συνδεσιμότητα και internet

Το e-Bulli είναι εξοπλισμένο και με το σύστημα WeConnect της VW το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το smartphone και να έχεις πληροφορίες όπως πλοηγό, internet και εφαρμογές μέσω ενός tablet που βρίσκεται στην οροφή του T1. Αν λοιπόν θέλεις να βελτιώσεις το παλιό σου T1 δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την eClassics της Volkswagen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 12 Μαΐου η πρεμιέρα του επταθέσιου VW Tiguan

Στάνταρ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στο VW Polo

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2021 το Volkswagen ID.4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης