Ένα από τα πλέον σπάνια μοντέλα της μικρής αυτοκινητοβιομηχανίας Morgan είναι το EV3. Πρόκειται για ένα Η Morgan Motor Company κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 1909!τρίτροχο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, ωστόσο πολύ λίγα κατάφεραν να κατασκευαστούν και κανένα τελικά να μη βρει το δρόμο προς το αγοραστικό κοινό.

Το EV3 στάθηκε άτυχο διότι η Morgan δεν κατάφερε ποτέ να βρει έναν αξιόπιστο συνεργάτη για να την προμηθεύει με τον εξοπλισμό του ηλεκτρικού πακέτου κινητήρα/μπαταριών. Τόσο η αρχική συμφωνία με μια θυγατρική εταιρεία της Morgan, όσο και μετέπειτα η συμφωνία με τη Frazer-Nash Energy Systems, δε λειτούργησαν με αποτέλεσμα το project να χαθεί στα υπόγεια της Morgan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο το ηλεκτρικό EV3

Η Morgan σχεδίασε όλα της τα οχήματα με το σκεπτικό να είναι συμβατά και με ηλεκτροκινητήρες

Η απόδοση που είχε ανακοινωθεί εκείνη την εποχή ήταν 60 ίππους με αυτονομία περίπου 190 Το βενζινοκίνητο 3Wheeler έχει απόδοση 82 ίππους και τον κινητήρα σε κοινή θέα!χιλιόμετρα, ενώ τα πρώτα 100Km/h έρχονταν σε 9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 145Km/h. Το βάρος του αυτοκινήτου ήταν κάτω από 500 κιλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, οι άνθρωποι της Morgan και συγκεκριμένα ο Steve Morris, CEO της εταιρείας, δεν έχει ξεχάσει τελείως το project αρκεί όπως λέει να βρει τον κατάλληλο συνεργάτη! Φυσικά, η Morgan διαθέτει στην γκάμα της το 3 Wheeler με κινητήρα δικύλινδρο 2.000 κ.εκ. και κιβώτιο ταχυτήτων της Mazda, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ξύλο και ανθρακονήματα!

Αυτό είναι το 3 Wheeler με κινητήρα 2.000 κ.εκ. και απόδοση 82 ίππους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αναγέννηση της Ferrari 250 από την GTO Engineering

H ιστορική Morgan αναβιώνει τo V8 GTR

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης