Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

H Ford Ελλάς έφερε στη χώρα μας την κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς Puma, ένα crossover με αυθεντικά σπορ χαρακτηριστικά και υψηλές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του Puma ST ξεκινά από 35.403 ευρώ, με την εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99% και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.5 Ecoboost κινητήρας απόδοσης 200 ίππων και 320 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 220 χλμ./ώρα.

Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα νέο εξάρι μηχανικό κιβώτιο με πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, έχοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 6,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές ρύπων στα 135 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι αποκλειστικά χρώματα

Σπορ καθίσματα της Recaro

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προφίλ (Norman, Eco, Sport και Track), προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του Puma ST ανάλογα τις συνθήκες. Το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος (ESC) είναι τριών σταδίων, το «Launch Control» εξασφαλίζει γρήγορες εκκινήσεις από στάση, ενώ τα «Torque Vectoring Control» και «Torque Steer Compensation» διαχειρίζονται την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα.

Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 220 χλμ./ώρα Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία, συναντάμε – ως έξτρα – διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) μειώνοντας το φαινόμενο της υποστροφής κυρίως στην έξοδο των στροφών.

Το sport crossover πατάει σε ζάντες 19 ιντσών, φέρει δυναμικό bodykit και εξοπλίζεται τα πιο προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι ξεχωριστών χρωματικών αποχρώσεων (Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic και Mean Green).

Εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης

Χαμηλωμένο, με δυναμικό bodykit και κόκκινες δαγκάνες φρένων

 

Το Ford Puma ST των 200 ίππων βρίσκεται ήδη στις αντιπροσωπείες

Το νέο Ford Puma ST των 200 ίππων διαθέτει τα πάντα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης