Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το 2021, ο 15χρονος Jean-Nicolas Gagnon αγοράζει ένα πακέτο αθλητικών καρτών για να τις προσθέσει στην προσωπική του συλλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομα ανακαλύπτει όμως πως μέσα στο πακέτο υπάρχει μία σπάνια κάρτα. Ή μάλλον εξαιρετικά σπάνια. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια και μοναδική κάρτα: Lewis Hamilton Topps 2020 Chrome F1 Superfractor.
Γνωρίζοντας ότι έχει την μοναδική συγκεκριμένη κάρτα στον πλανήτη, ο Jean-Nicolas σπεύδει να τη δείξει σε όλους στο Instagram. “Έλαβα αρκετές προσφορές, αλλά δεν είχα ιδέα για την ακριβή αξία της συγκεκριμένης κάρτας”.

Στη συνέχεια, ο Jean-Nicolas λαμβάνει ένα μήνυμα από την ομάδα παραγωγής της σειράς του Netflix, King of Collectibles: The Goldin Touch. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, πρόκειται για ιστορίες πωλήσεων συλλεκτικών αντικειμένων μεγάλης αξίας από τον εξειδικευμένο οίκο δημοπρασιών Goldin Auctions.

“Μου έλεγαν ότι είχαν βρει έναν αγοραστή πρόθυμο να δώσει μια περιουσία για την κάρτα μου. Ακολουθήσαμε τη συμβουλή τους και πήγα εκεί με τον πατέρα μου για να συναντήσω τον πιθανό αγοραστή». Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου 5 της σειράς, βλέπουμε τον Jean-Nicolas να λαμβάνει μια πρώτη προσφορά από τον Armando Gutierrez: 750.000 δολάρια. Μετά από λίγες ημέρες διαπραγματεύσεων, ο Gutierrez επιστρέφει με μια δεύτερη προσφορά την οποία χαρακτηρίζει ως τελική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ είναι η στιγμή που ο Jean-Nicolas και ο πατέρας του είπαν αμέσως το ναι. Ο Jean-Nicolas δεν μπορεί να αποκαλύψει το ποσό που του προσφέρθηκε. Αλλά η Goldin, η εταιρεία που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις, καυχήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. πως το deal έκλεισε στα 900.000.

” Όταν γίνω 18 ετών, θα πάρω κάποια από τα χρήματα που πήρα από την πώληση της κάρτας του Λιούις Χάμιλτον για να ξεκινήσω μια εταιρεία ακινήτων. Αυτό με ενδιαφέρει πολύ!” δήλωσε ο 15χρονος.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης