Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι φήμες που ήθελαν τη Mitsubishi να παρουσιάζει μία νέα γενιά του Colt, βασισμένη κατά 99% στο Clio, έγιναν πραγματικότητα. Η εταιρία παρουσίασε τη νέα γενιά του μικρού της μοντέλου, η οποία υιοθετεί πλατφόρμα, σχεδίαση και τεχνολογίες από το Clio και έρχεται με κινητήρες έως 143 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μοναδικές διαφορές από το Clio είναι μερικές λεπτομέρειες στη μάσκα και τα φώτα, όμως ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, απλά με άλλο σήμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το εσωτερικό είναι σχεδόν πανομοιότυπο, εκτός από το διαφορετικό λογότυπο στο τιμόνι και την αφαίρεση της γαλλικής σημαίας από την πλευρά του συνοδηγού στο ταμπλό.

Το νέο Colt στην βασική του έκδοση έρχεται με έναν ατμοσφαιρικό 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 67 ίππων και 95 Nm ροπής (5άρι χειροκίνητο κιβώτιο), ενώ ο αντίστοιχος κινητήρας αλλά με turbo, θα αποδίδει 91 άλογα και 160 Nm ροπής (6άρι χειροκίνητο κιβώτιο).

Στην κορυφή της λίστας  θα υπάρχει και μία ήπια υβριδική και αυτοφορτιζόμενη έκδοση με 1.600άρη κινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ με απόδοση 143 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά και ο εξοπλισμός θα είναι παρόμοιος με αυτόν του Clio, ενώ η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην Τουρκία, με τις πρώτες παραδόσεις να έρχονται στο τέλος του χρόνου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης