Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων τύπου XC60 εκτελεί η εταιρεία Volvo Cars Hellas, λόγω προβλήματος στους ηλεκτρικούς βραχίονες ανύψωσης της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η ανάκληση αφορά σε 255 οχήματα, μοντέλα ετών 2018 – 2019. Οι μηχανικοί της Volvo Cars διαπίστωσαν έπειτα από έρευνα ότι οι ηλεκτρικοί βραχίονες ανύψωσης της πόρτας του χώρου αποσκευών, ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να παγώσουν. Αν συμβεί αυτό, θα προκληθεί θόρυβος ή απώλεια κίνησης κατά τη λειτουργία της πόρτας υπό συνθήκες παγετού, με κίνδυνο διαχωρισμού των βραχιόνων ανύψωσης. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη διαχωρισμό των βραχιόνων, με το ελατήριο να αποσπάται με σημαντική δύναμη με κατεύθυνση προς τα πίσω, με κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Volvo σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση των βραχιόνων της πόρτας του χώρου αποσκευών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CARS HELLAS στο τηλέφωνο 210-5794900.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης