Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα γενιά του δημοφιλούς μικρού της κορεατικής φίρμας είναι γεγονός. Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε επίσημα, με τη Hyundai να δίνει στη δημοσιότητα τις βασικές προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο i10 είναι, ίσως, το πιο στυλάτο και σύγχρονο μοντέλο ευρείας παραγωγής που έχουμε δει από τη Hyundai. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο κέντρο της εταιρείας στη Γερμανία με βάση τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών. 

Η εμφάνισή του είναι νεανική, σπορτίφ και συνάμα κομψή. Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 3,67 μέτρα, το πλάτος το 1,68μ. και το ύψος το 1,48μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε τμήμα έχει μελετηθεί προσεκτικά, με τους σχεδιαστές να προβάλλουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Εντύπωση κάνει το λογότυπο στην πίσω κολόνα και η μεγάλη κυψελοειδής μάσκα με τους στρογγυλούς προβολείς και τους αεραγωγούς στις άκρες.

Το i10 θα είναι διαθέσιμο σε 10 αποχρώσεις και σε 22 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς με διχρωμία στην οροφή, καθώς και με ζάντες 16 ιντσών.

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τη Hyundai να δίνει έμφαση στην ποιότητα, την πρακτικότητα και τη συνδεσιμότητα. Στο κέντρο της κονσόλας έχει τοποθετηθεί μία οθόνη 8 ιντσών, η μεγαλύτερη της κατηγορίας, που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, ενσωματώνει κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης.

Το κυψελοειδές μοτίβο στις πόρτες και στις επιφάνειες του ταμπλό κλέβει την παράσταση, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν το σαλόνι χάρη στις διάφορες επιλογές διακοσμητικών που προσφέρει η εταιρεία.

Λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου, οι χώροι έχουν αυξηθεί, φιλοξενώντας έως πέντε επιβάτες. Όσο για το πορτμπαγκάζ, έχει χωρητικότητα 252 λίτρων.

Το πακέτο ασφαλείας Hyundai SmartSense με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού δεν θα μπορούσε να λείπει από τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Περιλαμβάνονται τα: «Automatic Emergency Braking», «Lane Keep Assist», «Forward Collision-Avoidance Assistance», «Intelligent Speed Limit Warning» και «Driver Attention Warning».

Αρχικά, το κορεατικό mini θα λανσαριστεί με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης 1.0 MPi απόδοσης 67 ίππων και 96 Nm ροπής, καθώς και τον 1.2 MPi των 84 ίππων και 118 Nm ροπής. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή το αυτόματο πεντάρι AMT.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης