Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Max Verstappen είναι αποφασισμένος να κερδίζει σε οποιονδήποτε αγώνα λαμβάνει μέρος, ακόμα κι αν αυτός γίνεται με την.. όπισθεν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Red Bull κάλεσε τους πιλότους της Formula 1, Verstappen και Yuki Tsunoda στην πίστα Zandvoort στην Ολλανδία και τους παρέδωσε από ένα DAF 66s για μία ανάποδη μονομαχία. Το κλασικό αυτό ολλανδικό αυτοκίνητο διαθέτει μικρές διαστάσεις, τροφοδοτείται από έναν 1.400άρη κινητήρα και έχει τελική ταχύτητα στα 120χλμ./ώρα., ένα νούμερο που είναι και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να «πιάσει» και με την όπισθεν.

Οι δύο οδηγοί έφτασαν στη πίστα, ήλεγξαν τα οχήματα τους, ρύθμισαν καθρέφτες και πήρα τη θέση τους πίσω από το τιμόνι. Στον δοκιμαστικό γύρο ο Tsunoda κατέληξε στις μπαριέρες και ακινητοποιήθηκε ενώ ο Verstappen έκανε σωστούς ελιγμούς και πήρε την αντίστοιχη pole position. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Βγαίνοντας νικητής από το DAF του, ο Verstappen χαμογελά και χρειάζεται μια στιγμή για να συνέλθει από την ανάποδη οδήγηση. «Η οδήγηση με όπισθεν δεν είναι ασυνήθιστη στη Φόρμουλα 1, αλλά αυτό ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Είχα δει μερικά βίντεο αγώνων όπισθεν στο YouTube στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έκανα μόνος μου. Τι υπέροχη εμπειρία. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να πετύχουν τελική ταχύτητα 120χλμ./ώρα. με όπισθεν, αλλά δεν ένιωθα άνετα να αγγίξω αυτούς τους αριθμούς, καθώς μετά τα 90χλμ./ώρα το αυτοκίνητο έτρεμε ολόκληρο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης