Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στη μεγάλη οικογένεια του VW Group το Audi RS Q8 να μην καταφέρει ποτέ (για ευνόητους λόγους) να βρεθεί ένα σκαλοπάτι πάνω από την Cayenne Turbo GT ή τη Lamborghini Urus, όμως η ABT έχει την απάντηση για τους φανατικούς φίλους των «τεσσάρων δαχτυλιδιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα ειδική και τρομακτικά γρήγορη έκδοση της ABT ονομάζεται Signature Edition και έρχεται να αυξήσει την εργοστασιακή ιπποδύναμη του επιβλητικού μοντέλου κατά 200 άλογα, βελτιώνοντας όλα τα νούμερα σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Το εν λόγω Audi RS Q8 χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο twin-turbo V8 κινητήρα 4 λτ. ο οποίος αποδίδει συνολικά 800 άλογα και 1.000 Nm ροπής. Το σύνολο, παρά το προφανές μεγάλο βάρος του, καταφέρνει το 0-100 σε 3,2 δευτ. έχοντας μάλιστα τελική πάνω από 310 χλμ./ώρα. Με αυτά τα νούμερα αποδεικνύεται πως η συγκεκριμένη ειδική έκδοση είναι κατά 0,6 δευτ. πιο γρήγορη από την εργοστασιακή.

Ανάμεσα στις αλλαγές που πραγματοποίησε η εταιρεία για να μπορέσει να αναβαθμίσει το μοτέρ και να φτάσει τους 800 ίππους είναι η τοποθέτηση νέων turbo, νέου intercooler, σύστημα εξάτμισης που καταλήγει σε τέσσερις θηριώδεις απολήξεις, αλλά και νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την εμφάνιση, τώρα, οι νέες ποδιές και ο διαχύτης αλλάζουν ριζικά την εικόνα, δυναμιτίζοντας ένα ήδη αγριεμένο σύνολο. Κάτι στο οποίο βοηθάει αρκετά και η ευρεία χρήση ανθρακονήματος, την ώρα που οι ζάντες είναι 23 ιντσών.

Εάν τώρα είστε ήδη κάτοχος ενός Audi RS Q8 και θέλετε αυτό το πακέτο της ABT, πρέπει να πληρώσετε 129.000 ευρώ, ενώ εάν δεν έχετε το μοντέλο, μπορείτε να δώσετε εξαρχής 316.480 ευρώ και να το έχετε έτοιμο έξω από την πόρτα σας με 800 άλογα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης