Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει βγει από τις ιστορικές εγκαταστάσεις του Molsheim, ένα ακραίο αισθητικά τετράτροχο, με εκπληκτική αεροδυναμική και επιδόσεις που θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος, είναι πάλι στο προσκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία δημοσίευσε ένα βίντεο με δοκιμές του απίστευτα γρήγορου μοντέλου σε μία αεροπορική βάση, καθώς όπως λέει και η ίδια η εταιρία, μπορεί να γίνονται εκατοντάδες τεστ και προσομοιώσεις σε ελεγχόμενο χώρο, όμως πάντα πρέπει να γίνει η τελική δοκιμασία στον πραγματικό κόσμο.

Μετά το ντεμπούτο του concept στο Pebble Beach, η Bugatti ανακοίνωσε τα σχέδια για μια σειρά παραγωγής 40 μοντέλων, όλα για αποκλειστική χρήση εντός πίστας. Η Bugatti έχει ήδη μειώσει την ιπποδύναμη σε 1.577 ίππους από 1.825 ίππους που είχε το concept. Αυτό έγινε για να κρατήσει τον τετραπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 ευχαριστημένο με την κανονική βενζίνη αντλίας αντί για αγωνιστικό καύσιμο 110 οκτανίων. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημοι αριθμοί σχετικά με την ταχύτητα ή την επιτάχυνση, αλλά η Bugatti καυχιέται ότι το Bolide concept κάνει το 0-500χλμ./ώρα σε μόλις 20 δευτ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Bolide περιγράφεται ως η πιο ακραία Bugatti, υποσχόμενη πλευρική επιτάχυνση έως και 2,5G, αλλά η εταιρία στοχεύει να την καταστήσει διαχειρίσιμη για όλους τους οδηγούς, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους. Η Bugatti θα κατασκευάσει 40 μονάδες της Bolide με καθαρή τιμή 4 εκατομμύρια ευρώ (4,28 εκατομμύρια δολάρια) η κάθε μία. Μην περιμένετε όμως να δείτε κανένα από αυτά να κάνει βόλτες στο Μονακό, καθώς το μοντέλο δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στον δρόμο, παρά μόνο για πίστα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης