Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αναμονή για το νέο εντυπωσιακό και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus έχει σχεδόν τελειώσει καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκαλύψει πλήρως το 2023 RZ 450e στις 20 Απριλίου 2022. Εκτός όμως από την ημερομηνία, η Lexus δημοσίευσε πρώτες εικόνες της καμπίνας του ηλεκτρικού crossover που αποκαλύπτει ένα τιμόνι σε στυλ Tesla Yoke.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα  highlight είναι το νέας σχεδίασης τιμόνι, όμως στις φωτογραφίες αποκαλύπτεται τόσο η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό με κλίση προς τον οδηγό αλλά και ο μεγάλος πίνακας οργάνων. Η εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου είναι άκρως αεροδυναμική, έχοντας ως σήμα κατατεθέν μπροστά τα γνωστά φώτα της Lexus ενώ το πίσω παρμπρίζ έχει έντονη κλίση αλλά και ενσωματωμένη αεροτομή, συμπληρώνοντας όμορφα την premium εικόνα.

Το RZ 450e θα είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που θα βασίζεται στην ειδική πλατφόρμα e-TNGA του ομίλου Toyota για EV μοντέλα. Ακολουθώντας την πιο premium προσέγγιση της Lexus, το μοντέλο θα είναι κορυφαίο όσον αφορά τη σχεδίαση, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις, προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Tesla Model Y, τη Ford Mustang Mach-E και το Audi Q4 e -tron.

Η κίνηση θα έρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν τετρακίνηση σε συνδυασμό με το νέο σύστημα Direct4 της Lexus, με έμφαση στην δυναμική οδήγηση. Το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, διέθετε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 90 kWh που προσέφερε 600χλμ. αυτονομίας, επομένως αναμένουμε παρόμοιες προδιαγραφές από το μοντέλο παραγωγής.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης