Η έλευση της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», όπου η επικοινωνία και η συνεργασία ανθρώπου και μηχανής περνά σε νέο επίπεδο, αλλά και η εποχή της ηλεκτρισμένης κίνησης, φέρνουν σειρά σημαντικών εξελίξεων στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, η Fiat Chrysler Automobiles επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας μια σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων επιμόρφωσης.

Μέσω του προγράμματος «Plant Academy», το οποίο λειτουργεί σαν εργαλείο μάθησης και μέσο ανάδειξης των ταλέντων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων, ο ιταλο-αμερικανικός όμιλος στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, την ασφάλεια του προσωπικού, την προώθηση νέων ιδεών και την εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει την ανάλυση της οργάνωσης και των ρόλων του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη κάθε άτομο ξεχωριστά. Στη συνέχεια γίνεται η αξιολόγηση και εφαρμόζονται τα καταλληλότερα προγράμματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. Στο τελικό στάδιο το πρόγραμμα φροντίζει για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, αλλά και της ικανότητας των εργαζομένων να ηγηθούν.

Το εργοστάσιο του Melfi, όπου πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή των Plug-in Hybrid εκδόσεων των Jeep Renegade και Jeep Compass, είναι μια από τις πρώτες μονάδες εφαρμογής του «Pant Academy».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης