Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά τα BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor και Volkswagen Group, τους κατασκευαστές που ουσιαστικά δημιούργησαν την ευρωπαϊκή κοινοπραξία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ionity, ήρθε η σειρά της Hyundai Motor να εισέλθει στην ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Hyundai και ΚIA συμφώνησαν να μπουν στην κοινοπραξία ως στρατηγικοί εταίροι και μέτοχοι, βοηθώντας στην επέκταση του δικτύου φορτιστών υψηλής ισχύος κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε 20 χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Το δίκτυο υψηλής ισχύος (HPC) της Ionity ενσωματώνει τεχνολογία χωρητικότητας φόρτισης έως 350kW και θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα στη Γηραιά Ήπειρο. Στόχος της κοινοπραξίας είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν τοποθετηθεί στους αυτοκινητοδρόμους 400 σταθμοί φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ionity χρησιμοποιεί το ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης CCS (Combined Charging System) και η προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται σε ποσοστό 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι τα κεντρικά γραφεία της Ionity βρίσκονται στο Μόναχο της Γερμανίας και το βασικό υποκατάστημα στο Όσλο της Νορβηγίας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης