Η Αλβανία δεν έμεινε στην θεωρία και προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση μακετών για τη δημιουργία αυτοκινητoδρόμου προδιαγραφών F1. Μάλιστα το μεγαλόπνοο σχέδιο έλαβε ήδη το πράσινο φως από την FIA η οποία θα επιβλέψει από την αρχή μέχρι το τέλος την δημιουργία της πίστας, η οποία είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί και στο επίσημο καλεντάρι της Formula 1.

Με την ονομασία Auto Moto Park, η πίστα θα έχει μήκος 5χλμ. (μάλιστα η ευθεία της θα είναι 1.2χλμ. για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αγώνες drag) ενώ οι εγκαταστάσεις συνολικά θα ξεπερνούν τα 50.000τμ σε έκταση. Στο ίδιο συγκρότημα θα φιλοξενούνται και ακαδημίες motorsport, κέντρα εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης, πίστα για off road διαδρομές κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη Elbasan που θα φιλοξενεί την συγκεκριμένη πίστα προδιαγραφών FIA μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη ως η πιθανή νέα προσθήκη στο παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την χρηματοδότηση του έργου να έρχεται από την Αλβανική Κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Συνολικά οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στο πρωθυπουργό Έντι Ράμα και στον πρόεδρο της FIA Jean Todt είχαν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια και πλέον οι υπογραφές έπεσαν. Η Αλβανία έκανε μία σπουδαία κίνηση που σίγουρα μόνο κέρδος θα της επιφέρει ενώ όπως δήλωσε και ο Todt, μέσω αυτού του εγχειρήματος είναι ευκαιρία να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα περί ασφαλούς οδήγησης οι κάτοικοι της χώρας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης