Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα από τα κορυφαία sport sedan, την υπέροχη Giulia παρέλαβε το σώμα των Carabinieri στην Ιταλία, συνεχίζοντας τη μακρά συνεργασία με την Alfa Romeo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «αστυνομική» Giulia φέρει όλα τα διακριτικά των Carabinieri και τροφοδοτείται από τον 2.0 Turbo κινητήρα βενζίνης των 200 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. 

Ο Διοικητής του σώματος, Teo Luzi, παρέλαβε την πρώτη από τις 1.770 Giulia που θα βρεθούν σύντομα στην υπηρεσία των Carabinieri, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Centro Stile Alfa Romeo, παρουσία του προέδρου του ομίλου Stellantis, John Elkann και του CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες Giulia ενισχύουν τον ιστορικό δεσμό της Alfa Romeo με το σώμα των Carabinieri. Το πρώτο μοντέλο που εγκαινίασε τη συνεργασία ήταν η 1900 Μ «Matta» του 1951. Ένα χρόνο αργότερα οι «Γαζέλες» γεννήθηκαν με την ένταξη της 1900. Τη δεκαετία του 1960 η ένταξη της Giulia ανέβασε σε ένα νέο επίπεδο το επιχειρησιακό επίπεδο, χάρη στις κορυφαίες δυνατότητες του μοντέλου, αλλά και την ένταξη ειδικών συστημάτων για τις ανάγκες των Carabinieri. Στη συνέχεια και άλλα μοντέλα της μάρκας, όπως η Alfetta και η Alfa Romeo 90 συνέχισαν αυτό το διαχρονικό δεσμό. 

Τα περιπολικά Giulia, φέρουν άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα, τα συστήματα IBS (brake-by-wire) και Alfa CDC (Chassis Domain Control) και μια σειρά στοιχείων, όπως:

Εξωτερικό σύστημα απεικόνισης μηνυμάτων με οθόνη νέας τεχνολογίας
Φάρους οροφής και κατευθυνόμενο φως οροφής με αεροδυναμικό κάλυμμα
Θωρακισμένο παρμπρίζ (επίπεδο Β4), καθώς και ενισχυμένα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ
Θωρακισμένες εμπρός πόρτες με επιπλέον προστασία για τα πόδια (επίπεδο Β4)
Θωρακισμένο δοχείο καυσίμου
Ειδικός χώρος κράτησης στο πίσω κάθισμα
Σύστημα ασυρμάτου και μεγαφωνική εγκατάσταση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινητήρες, τέλη κυκλοφορίας και τιμές για την Alfa Romeo Stelvio

Η Alfa Romeo GTA προκαλεί ζάλη

Το D.N.A. Race απογειώνει τις Alfa Romeo!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης