Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τον Μάρτιο του 2021, η Aston Martin και η AMG υπέγραψαν πολυετή συνεργασία με τη FIA για την προμήθεια των επίσημων Safety Car και Medical Car στο πρωτάθλημα της Formula 1. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το επερχόμενο πρωτάθλημα του 2023, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει το γνωστό της Safety Car που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες σεζόν. Ο λόγος για την αναβαθμισμένη έκδοση της Aston Martin Vantage, εξοπλισμένη με έναν 4.0l twin-turbo V8, ο οποίος αποδίδει 535 ίππους και με συνολικό βάρος τα 1.700 κιλά, πιάνει τα 100 χιλιόμετρα σε 3,6 δευτερόλεπτα. Μαζί με το Safety Car θα υπάρχει και το νέο ιατρικό αυτοκίνητο DBX707. Και τα δύο θα φορούν πράσινο χρώμα παρόμοιο με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που οδηγούν οι Fernando Alonso και Lance Stroll.

Θα τα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν. Για την εκτέλεση των αντίστοιχων καθηκόντων τους, το κουπέ και το SUV έχουν λάβει ειδικό εξοπλισμό μέσα και έξω. Στην περίπτωση του DBX707, θα έχει πυροσβεστήρες, ιατρικές τσάντες και απινιδωτή. Σε σύγκριση με την κανονική έκδοση, το ιατρικό αυτοκίνητο λαμβάνει ένα ζευγάρι bucket καθίσματα εγκεκριμένα από τη FIA με ζώνη έξι σημείων. Επίσης, όσοι βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Marshaling της FIA και να επικοινωνούν με το κέντρο ελέγχου του αγώνα. Επιπλέον, θα βλέπουν βιομετρικά δεδομένα από τους οδηγούς και θα έχουν εικόνα από τη ζωντανή τηλεοπτική ροή. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην έγκαιρη εκτίμηση ενός ατυχήματος. 

Το υπέροχο αυτό Safety Car θα οδηγείται από τον Bernd Mayländer, ενώ πίσω από το τιμόνι του SUV της Aston Martin, θα βρίσκεται ο Alan van der Merwe. Η Mercedes δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια οχήματα θα χρησιμοποιήσει φέτος, καθώς πέρυσι διάλεξε μια AMG GT Black Series ως Αυτοκίνητο Ασφαλείας, όταν το GT 63 S 4-Door Coupe υπηρέτησε τον ρόλο του Ιατρικού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2023, το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 23 Grand Prix, ξεκινώντας στις 5 Μαρτίου στο Σαχίρ για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και θα τελειώσει στις 26 Νοεμβρίου στο Yas Marina για το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης