Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οποιαδήποτε Ferrari Enzo, θα «έπιανε» αυτή τη στιγμή από 3 έως 3.5 εκατ. ευρώ, καθώς εκεί υπολογίζεται η αξία αυτού του υπέροχου μοντέλου που κατασκευαζόταν από το 2002 μέχρι το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari Enzo αποτελεί από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της ιταλική αυτοκινητοβιομηχανίας και πέρασε τη γραμμή παραγωγής μόλις 400 φορές. 

Η πρώτη από αυτές, αυτή που συναρμολογήθηκε πριν από τις υπόλοιπες 399, ανήκει στον πιλότο της Formula 1, Fernando Alonso, ο οποίος μετά από 12 χρόνια στην κατοχή του, αποφάσισε να την αποχωριστεί. Θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Monaco Car Auctions, μαζί με 41 ακόμα σπάνιες Ferrari, με τους ειδικούς να εκτιμάνε πως θα «πιάσει» τα 5.3 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας την στην ακριβότερη Enzo όλων των εποχών.

Το οδόμετρο της γράφει 4.800χλμ. είναι φινιρισμένη στο δημοφιλές χρώμα Rosso Corsa και συνοδεύεται από ένα Κόκκινο Βιβλίο Ferrari Classiche που την πιστοποιεί ως την πρώτη Enzo που κατασκευάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως διαθέτει καθίσματα από ανθρακονήματα τυλιγμένα με μαύρη Alcantara με κόκκινες ραφές και κόκκινα λογότυπα στα προσκέφαλα. Και παρά το γεγονός πως έχει γράψει μόλις 4.800χλμ. δεν είναι η Enzo με τα λιγότερα που έχει δημοπρατηθεί, καθώς πέρυσι μία άλλη στον Καναδά πουλήθηκε έχοντας διανύσει μόλις 227χλμ.

Τέλος, να θυμίσουμε πως η Ferrari Enzo κινείται από έναν 6,0-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 660 ίππων ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα εξατάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Κάνει το 0-100 σε 3.3. δευτ. και έχει τελική στα 350χλμ./ώρα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης