Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Electrogenic γνώστη για την μετατροπή θρυλικών μοντέλων σε ηλεκτροκίνητα, τοποθέτησε το πρώτο από τα επαναστατικά κιτ μετατροπής «drop-in» σε μια κλασική Porsche 911. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η πρώτη μετατροπή «plug-and-play», η οποία διαθέτει την αποκλειστική τεχνολογία της εταιρείας με έδρα την Οξφόρδη, εκσυγχρόνισε μία κλασική 911 και πλέον συνδυάζει εντυπωσιακή απόδοση και απόλυτη αξιοπιστία.

Ο Steve Drummond, συνιδρυτής της Electrogenic, δήλωσε: 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το πρώτο αυτοκίνητο που είναι εξοπλισμένο με το επαναστατικό μας κιτ drop-in. Τα κιτ “plug-and-play” έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν νέα πνοή σε εμβληματικά, αγαπημένα μοντέλα, επομένως είναι σκόπιμο το πρώτο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με κιτ που θα παραδοθεί να είναι μια Porsche 911 – το πιο εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Electrogenic προσφέρει επίσης έξυπνες και εύκολες στην εγκατάσταση, λύσεις ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για τα Land Rover, Jaguar E-Type και Triumph Stag.

Τα κιτ drop-in έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να είναι εύκολη η εγκατάσταση. Μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν από εξειδικευμένο τεχνικό, χωρίζοντας προσεκτικά την υπάρχουσα αρχιτεκτονική του οχήματος, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να έχουν την δυνατότητα να βάλουν και να βγάλουν το κιτ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το κιτ E62 διαθέτει τον πιο πρόσφατο υδρόψυκτο κινητήρα 160 kW. Συμπαγές αλλά ισχυρό, το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης EV αποδίδει 215 ίππους με πάνω από 300 Nm ροπής. Με αυτές τις επιδόσεις η πλέον ηλεκτρική Porsche από στάση μπορεί να φθάσει τα 100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, επιδόσεις που δεν διαφέρουν από μια σύγχρονη 911.

Για όσους επιθυμούν ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, η Electrogenic προσφέρει επίσης ένα πακέτο E62s, με κινητήρα 240 kW που αποδίδει 320 ίππους και 420 Nm ροπής.

Τα δύο κιτ εξοπλίζουν την 911 με μπαταρίες 62 kWh, τοποθετημένες χαμηλά στο αυτοκίνητο, βελτιώνοντας την κατανομή του βάρους σε σχέση με το αρχικό σχεδιασμό. Οι δύο μετατροπές E62 και E62s προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνάει τα 300 χιλιόμετρα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης