Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Σήμερα (Κυριακή) το θρυλικό κέντρο εξέλιξης της Alfa Romeo στο Balocco, κλείνει 60 χρόνια ζωής και φυσικά στο μουσείο της μάρκας γίνεται μια ειδική εκδήλωση. Μόνο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την επίσκεψη του κοινού γι αυτό η γιορτή θα γίνει διαδικτυακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τις εξαντλητικές δοκιμές που γίνονταν στα αυτοκίνητα της Alfa Romeo όταν η ιταλική φίρμα είχε γίνει σύμβολο της σπορ γραμμής με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να πρωτοστατούν στις προτιμήσεις των οδηγών.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χρειαζόταν μια  πίστα για την εξέλιξη των μοντέλων της. Δεν χρειαζόταν και πολύ για να πεισθούν οι επικεφαλής του ιταλικού κολοσσού να «ανάψουν» το πράσινο φως για να κατασκευαστεί ένα κέντρο δοκιμών.

Ήταν το 1961 όταν εγκαινιάστηκε το κέντρο εξέλιξης της Alfa Romeo στο Balocco. Και ήταν λογικό να τραβήξει τα βλέμματα όλων των ανταγωνιστών.

Το κέντρο δοκιμών που καταλάμβανε έκταση 2 km2 και είχε περιμετρική κάλυψη έτσι ώστε να βρίσκεται μακριά από τους ανεπιθύμητους «κατασκόπους». Εκεί μέσα «γεννήθηκαν»  και εξελίχθηκαν τα σημαντικότερα μοντέλα της  Alfa Romeo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν τόση μεγάλη η επιτυχία του κέντρου αυτού που μέσα σε λίγα χρόνια επεκτάθηκε. Το Balocco Proving Ground αναβαθμίστηκε σε μια έκταση μεγαλύτερη από 5,5 km2.

Λογικό ήταν να γίνει γνωστό στις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς οι απαιτήσεις των πελατών αυξάνονταν το κέντρο εξέλιξης λειτουργούσε υποδειγματικά. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές έκαναν θαύματα σε έναν χώρο μακριά που από τους αντιπάλους.

Σήμερα 11 Απριλίου είναι μεγάλη γιορτή για την Alfa Romeo. Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός σίγουρα το κέντρο δοκιμών θα υποδεχόταν αρκετές χιλιάδες Alfisti.

Με αφορμή την 60η επέτειο από την κατασκευή αυτής της θρυλικής εγκατάστασης, το  Museo Storico Alfa Romeo, ετοίμασε ένα διαδικτυακό ταξίδι στο Balocco. 

Οι υπεύθυνοι του μουσείου έχουν ετοιμάσει και ένα video στο οποίο παρουσιάζεται η εξέλιξη του κέντρου και συγκρίνονται οι σημερινές εγκαταστάσεις με εκείνες του 1961. 
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο CEO της Alfa Romeo, κ. Philippe Imparato. 

Η ζωντανή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα ,Κυριακή 11 Απριλίου, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Αν θέλετε μπορείτε και εσείς να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω του παρακάτω συνδέσμου: 
https://fb.me/e/21ZmjJMJC

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης