Η Mercedes ανακαλεί χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα λόγω προβλήματος στην οροφή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 17:45
Η Mercedes ανακαλεί χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα λόγω προβλήματος στην οροφή

Πρόγραμμα ανάκλησης για τα μοντέλα C-Class, CLK, E-Class και CLS, παραγωγής 2000 έως 2010, εκτελεί η Mercedes-Benz Ελλάς.

Από την ανάκληση επηρεάζονται 10.867 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύνδεση ανάμεσα στο κάλυμμα της συρόμενης οροφής και το πλαίσιο της ανυψούμενης οροφής, ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε αυτήν την περίπτωση η δύναμη πρόσφυσης της κολλητής σύνδεσης θα μπορούσε να φθίνει σταδιακά.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η σύνδεση του καλύμματος συρόμενης οροφής στο όχημα σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη αποκόλληση του καλύμματος συρόμενης οροφής από το όχημα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος και τραυματισμού για τους χρήστες των οχημάτων που ακολουθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος της κόλλησης του καλύμματος συρόμενης οροφής και, εάν χρειαστεί, αντικατάσταση της συρόμενης ανυψούμενης οροφής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρίας στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 17:45