Πού θα παράγεται η νέα αμιγώς ηλεκτρική Cayenne;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 16:30
Πού θα παράγεται η νέα αμιγώς ηλεκτρική Cayenne;

Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Porsche αποφάσισε να παράγει την τέταρτη γενιά του SUV στη Μπρατισλάβα. Η συγκεκριμένη σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο μισό της δεκαετίας και θα έχει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σύστημα.

Η Porsche θέτει τις βάσεις για τον περαιτέρω εξηλεκτρισμό των  μοντέλων της. Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων αποφάσισε να κατασκευάσει το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό Cayenne στην τοποθεσία της Volkswagen Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα. 

Μετά τη Taycan (από το 2019), τη Macan (το 2024) και τη 718 (μέσα της δεκαετίας), η Cayenne θα αποτελέσει το τέταρτο μοντέλο με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει ένα ακόμη ηλεκτρικό SUV για το δεύτερο μισό της δεκαετίας, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της στη Λειψία.

Ο Albrecht Reimold, Μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου, Παραγωγής και Logistics της Porsche, δήλωσε:

«Το εργοστάσιο στη Μπρατισλάβα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και έχει λάβει πολλά βραβεία. Η μελλοντική Cayenne θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευαστεί εκεί. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα εκεί θα προετοιμαστεί σχολαστικά και θα οδηγήσει τη νέα γενιά στην αφετηρία –όταν έρθει η ώρα– με χαρακτηριστική ποιότητα Porsche».

Η Cayenne έχει σφραγίσει το στίγμα της στην κατηγορία των σπορ SUV για περισσότερα από 20 χρόνια. Η επιτυχία του παραμένει αμείωτη. Με 95.604 παραδοτέες μονάδες το 2022, η Cayenne σημείωσε την υψηλότερη ζήτηση μεταξύ όλων των μοντέλων της Porsche.  

Το εργοστάσιο στη Σλοβακία προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για την έναρξη της παραγωγής του αναβαθμισμένου νέου SUV. Μετά την κυκλοφορία του το 2017, η Porsche έχει πλέον αναβαθμίσει σημαντικά την τρίτη γενιά με αλλαγές που επηρεάζουν το κινητήριο σύνολο, το πλαίσιο, τη σχεδίαση, τον εξοπλισμό και τη συνδεσιμότητα. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 16:30