Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λιγότερο από 48 ώρες μετά το επίσημο ντεμπούτο της Aston Martin DB12, η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε την πρώτη κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής δημοπρασίας στις Κάννες της Γαλλίας. Το πρώτο super tourer στον κόσμο (έτσι περιγράφει η Aston Martin την DB12) πωλήθηκε έναντι 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης γεμάτης αστέρες για την υποστήριξη του amfAR Gala Cannes 2023 που θα ωφελήσει το Ίδρυμα για την Έρευνα για το AIDS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα έφεραν στη σκηνή η Eva Longoria και ο James Marsden, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης διάσημες προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος, των τεχνών και της μόδας. Μερικοί από τους καλεσμένους ήταν η Queen Latifa, οι ηθοποιοί Rebel Wilson, Fan Bingbing και τα μοντέλα Sara Sampaio, Bianca Balti, Heidi Klum, Stella Maxwell και Alessandra Ambrosio.

Οι προσδοκίες των διοργανωτών σχετικά με την τιμή πώλησης του οχήματος ήταν μάλλον πολύ συντηρητικές, καθώς η Aston Martin λέει ότι η DB12 έπιασε πολύ περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Όλα τα έσοδα θα στηρίξουν το έργο του ιδρύματος για την έρευνα του AIDS. Το υπεραυτοκίνητο δεν είναι μόνο το πρώτο από την παραγωγή της DB12, αλλά θα φέρει και την υπογραφή των οδηγών της Aston Martin Formula 1, Lance Stroll και Fernando Alonso, οι οποίοι θα προσθέσουν τις υπογραφές τους στο κάλυμμα του κινητήρα.

Άλλες ιδιαίτερες πινελιές που διαθέτει αυτή η μοναδική DB12 περιλαμβάνουν επεμβάσεις της Q by Aston Martin, όπως ένα ειδικό σήμα στα φτερά και κεντήματα στο προσκέφαλο. Μια ειδική πλάκα στην εσωτερική πλευρά του μαρσπιέ της πόρτας θα εμφανίζει την ιστορία του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Aston Martin είναι ενθουσιασμένη που υποστήριξε το amfAR Gala στις Κάννες. Εκτός από την επίδειξη της γενναιοδωρίας των συμμετεχόντων στο amfAR, το απίστευτο ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω αυτής της φιλανθρωπικής δημοπρασίας αναδεικνύει τον ενθουσιασμό για τη νέα DB12 και τις μοναδικές πτυχές υπερπολυτελείας και υψηλών επιδόσεων αυτού του μοντέλου που το αναδεικνύουν πολύ πέρα από την τρέχουσα κατηγορία GT”, σχολιάζει ο Lawrence Stroll, πρόεδρος της Aston Martin.

Την κίνηση προσφέρει ένας twin-turbo V8 κινητήρας 4λτ. ο οποίος έρχεται από την Mercedes και αποδίδει 680 άλογα και 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και η DB12 πετυχαίνει το 0-100 σε 3.6 δευτ. και τελική ταχύτητα στα 325χλμ./ώρα.Η κανονική παραγωγή της Aston Martin DB12 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή, αλλά ο προκάτοχός της, η DB11, είχε τιμή MSRP 208.425 δολάρια για το βασικό μοντέλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης