Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Alieno είναι μία μικρή αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στην γειτονική Βουλγαρία και ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως θα δημιουργήσει το γρηγορότερο ηλεκτρικό hypercar στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία υπόσχεται εξωπραγματικά οχήματα καθώς και το 2018 παρουσίασε το Arcanum, ένα μοντέλο που παρέμεινε μόνο σε εικόνες κατασκευασμένες στο Photoshop και δεν έγινε ποτέ πραγματική παρουσίαση…

Αυτή όμως η «μπλόφα» που έκανε στην παγκόσμια αγορά, δεν την εμπόδισε και πλέον η εταιρία επανέρχεται στο προσκήνιο δηλώνοντας πως εργάζεται για την παραγωγή του Unum, ενός εξωπραγματικού συνόλου με ιπποδύναμη 5.221 ίππων και τελική πάνω από 568χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις THF και TRS με την πρώτη να ελέγχεται αμιγώς ηλεκτρικά και την δεύτερη με ηλεκτρισμό και αέρα μαζί. Η πρώτη έκδοσή έρχεται σε τέσσερις παραλλαγές ιπποδυνάμεων με 5.221 ίππους, 4.351, 3.481 και 2.610 ίππους με τις ροπές να είναι αντιστοίχως 8.880 Nm, 7.400 Nm, 5.920 Nm και 4.440 Nm.

Στην κορυφαία έκδοση υπάρχουν συνολικά 24 ηλεκτροκινητήρες, ισάριθμα μοιρασμένοι σε κάθε τροχό ενώ η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια αντλείται από κυψέλες γραφενίου LiPo και υπερπυκνωτές. Οι μπαταρίες έρχονται σε τρεις επιλογές, 180 kWh, 120 kWh και 60 kWh προσφέροντας σχεδόν πλήρη φόρτιση από 10 λεπτά έως 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή 350 kW.

Όπως είπαμε όμως, στην δεύτερη έκδοση ο έλεγχος του αυτοκινήτου έρχεται από τον συνδυασμό ρεύματος και αέρα. Η εταιρία ανακοινώνει πως ειδικοί προωθητήρες αέρα (που έχουν εκτυπωθεί 3D), χρησιμοποιούν τον πεπιεσμένο αέρα σε πίεση έως 700 bar και σε περίπτωση απώλειας της πρόσφυσης των ελαστικών στο δρόμο μέσω των συγκεκριμένων προωθητήρων, παρέχεται ώθηση προς τις αντίστοιχες κατευθύνσεις για αποκατάσταση της πρόσφυσης.

Ας πούμε και για την τιμή καθώς η πιο απλή έκδοση ξεκινά από τα 1.8 εκατ. ευρώ ενώ η κορυφαία αγγίζει τα 4.5 εκατ. ευρώ. Τρέμε Chaos.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης