Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η εξωπραγματική AMG One, τα κατάφερε ξανά, σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ γύρου. Αφού στέφθηκε ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, στο Red Bull Ring και στο Hockenheim πέρυσι, το υπεραυτοκίνητο με κινητήρα F1 πρόσθεσε την πίστα Monza στην τροπαιοθήκη του. Ο εργοστασιακός οδηγός της Mercedes-AMG, Maro René Engel, χρειάστηκε μόνο 1 λεπτό και 43.902 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει έναν γύρο στη διάσημη ιταλική πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AMG λέει ότι έχει βελτιώσει το προηγούμενο ρεκόρ κατά 12 δευτερόλεπτα, με τον ιστότοπο Fastest Laps να αναφέρει την Porsche 911 GT3 RS σε 1 λεπτό και 55,30 δευτερόλεπτα. Το One πραγματοποίησε τον γύρο σύμφωνα με τις προδιαγραφές μετακίνησης σε δημόσιο δρόμο, εξοπλισμένο με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ηλεκτρισμένο θηρίο.

Το εντυπωσιακό αυτό σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν την συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου.

Πετυχαίνει το 0-100 σε 2.9δευτ. το 0-200 σε 7 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα στα 352χλμ/ώρα. Συναρμολογημένο στο χέρι, το One θα παραδοθεί σε μόλις 275 ιδιοκτήτες ενώ κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της AMG στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης