Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από την 1η Ιουλίου θα απαγορεύεται η είσοδος στα αυτοκίνητα της Tesla στο Beidaihe, μια παράκτια συνοικία ανατολικά του Πεκίνου που φιλοξενεί το καλοκαιρινό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα, επικαλούμενο αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Κίνα να παίρνει αυτό το μέτρο, καθώς και το Μάρτιο του 2021, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν απαγορευτεί από συγκεκριμένες περιοχές της χώρα, που υπήρχαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς υπήρχε ανησυχία σχετικά με τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων από τις κάμερές τους.

Ο Elon Musk τότε είχε δηλώσει πως εάν αποδεικνυόταν πως έστω και μία πληροφορία είχε συλλεχθεί από τις κάμερες των Tesla στην Κίνα, την επόμενη κιόλας ημέρα θα έβαζε λουκέτο σε ολόκληρη την εταιρία. 

Η Tesla χρησιμοποιεί πολλές μικρές κάμερες, που βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό του οχήματος, για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των λειτουργιών στάθμευσης, αυτόματου πιλότου και άλλων λειτουργιών. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν επίσης μια εσωτερική κάμερα τοποθετημένη πάνω από τον καθρέφτη οπισθοπορείας, και το υλικό γίνεται να αποθηκευτεί σε έναν κεντρικό server που έχει πρόσβαση μονάχα το πιστοποιημένο προσωπικό της εταιρίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Elon Musk, οι Κινέζοι φαίνεται πως δεν ρισκάρουν και απλά απαγορεύουν για δύο μήνες την είσοδο οποιουδήποτε Tesla στο Beidaihe, θέλοντας να είναι ήσυχοι πως καμιά πολιτική ή στρατιωτική πληροφορία δεν θα διαρρεύσει. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης