Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ένα από τα καλύτερα hot hatchback που κυκλοφορούν στην αγορά. Φέρει νέας γενιάς τετρακίνηση με λειτουργία R-Performance Torque Vectoring για καλύτερη ευελιξία στις στροφές, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και Drift Mode.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf R επιτυγχάνει τη μέγιστη ακρίβεια και πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, με τα προηγμένα συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται να δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να πλαγιολισθήσει ελεγχόμενα.

Για να αποδείξει πόσο διασκεδαστικό είναι το πανίσχυρο hatch, η Volkswagen πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα κόντρα στο φημισμένο χειμερινό κέντρο του Zell am See στις Αυστριακές Άλπεις.

Η οδηγός αγώνων Jasmin Preisig και ο δοκιμαστής της VW, Benny Leuchter, αναμετρήθηκαν σε μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα που ήταν καλυμμένη με χιόνι. Η μάχη περιελάμβανε δύο διαδικασίες ντριφταρίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι, το VW Golf R τροφοδοτείται από τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 320 ίππων και 420 Nm ροπής. Στη χώρα μας κοστίζει 49.600 ευρώ και μπορεί να παραγγελθεί και με το προαιρετικό πακέτο R Performance.

 

Η τιμή του Volkswagen Golf R των 320 ίππων στην Ελλάδα

Η VW στοχεύει σε 450.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στο 2021

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης