Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιαπωνική φίρμα πριν περίπου δύο μήνες προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του νέου Civic Type-R, το οποίο θα έχει διαφορά στην ιπποδύναμη, ανάλογα με την αγορά που θα απευθύνεται. Η Honda λοιπόν ανακοίνωσε την ισχύ του εντυπωσιακού νέου μοντέλου (το οποίο έχει ήδη καταφέρει νέο ρεκόρ στην πίστα της Suzuka), για την αγορά των Η.Π.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα το προσθιοκίνητο μοντέλο, θα αποδίδει 320 άλογα και 420 Nm ροπής από τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα, καθιστώντας το, ως πιο ισχυρό μέχρι σήμερα Type-R. Χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός των Η.Π.Α., πριν λίγο καιρό είχε διαρρεύσει πως στην Ιαπωνία το μοντέλο θα φτάσει τα 330 άλογα και 420 Nm ροπής. Όλοι αναμένουμε η εταιρία να προχωρήσει σε πληροφορίες σχετικά με την ευρωπαϊκή έκδοση, όπου οι κανονισμοί των ρύπων θα παίξουν μεγάλο ρόλο.

Σχεδιαστικά το νέο Type-R είναι πιο ήπιο υιοθετώντας πιο καθαρές γραμμές και όντας αρκετά κοντά (σχεδιαστικά τουλάχιστον) με την απλή έκδοση. Βέβαια το sport DNA αναλαμβάνουν ο πιο επιθετικός πρόβολος, ο αρκετά μεγαλύτερος αεραγωγός και φυσικά η τριπλή απόληξη της εξάτμισης που συνεχίζει να είναι το σήμα κατατεθέν. Παράλληλα οι ζάντες είναι 19 ιντσών ενώ η αεροτομή έχει τοποθετηθεί αρκετά ψηλότερα για καλύτερη αεροδυναμική.

Στο εσωτερικό η εναλλαγή κόκκινης και μαύρης ταπετσαρίας στα καθίσματα, εκτινάσσουν την σπορ ατμόσφαιρα ενώ φυσικά το παρών δίνουν τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και η κεντρική οθόνη αφής. Μάλιστα υπάρχει πλέον ειδικό καταγραφικό στο σύστημα που παρέχει στον οδηγό δεδομένα σε real time σχετικά με το αυτοκίνητο και τις λειτουργίες του. Ο οδηγός επίσης έχει ανάμεσα σε άλλα και το νέο πρόγραμμα παραμετροποίησης της οδήγησης +R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2023.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης