Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η διαδικασία εξέλιξης της νέας γενιάς του δίθυρου compact σπορ αυτοκινήτου της βαυαρικής φίρμας ολοκληρώνεται. Αυτή την περίοδο, οι μηχανικοί της BMW πραγματοποιούν το τελικό πρόγραμμα δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H καινούρια BMW Σειρά 2 Coupé βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την έναρξη της παραγωγής, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού.

Όπως υποστηρίζει η φημισμένη μάρκα από το Μόναχο, το όχημα έχει μοναδικά για την κατηγορία χαρακτηριστικά κι έναν εξαιρετικά ισχυρό εξακύλινδρο κινητήρα.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς ή στους τέσσερις τροχούς ανάλογα την έκδοση, η κατανομή βάρους είναι τέλεια ισορροπημένη – σχεδόν 50:50 – η ακαμψία του αμαξώματος αγγίζει το τέλειο και η τεχνολογία πλαισίου έχει σχεδιαστεί για ευέλικτη και δυναμική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πιο δυναμικό και μυώδες

Πισωκίνητο στις απλές εκδόσεις, τετρακίνητο στις ισχυρότερες.

Στόχος της BMW είναι να προσφέρει το πιο διασκεδαστικό premium sportcar της κατηγορίας. Θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων και στην M240i xDrive Coupé που βλέπουμε στις φωτογραφίες με καμουφλαρισμένο το αμάξωμα.

Στα τέλη του καλοκαιριού ξεκινά η παραγωγήΚάτω από το καπό βρίσκεται ένας εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας 3.0 λίτρων τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo. Παράγει μέγιστη ισχύ 374 ίππων και συνεργάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport και σύστημα τετρακίνησης xDrive. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι «μικρότερες» εκδόσεις 220i, 200d και 230i.

Όλες οι εκδόσεις της νέας 2 Coupe υιοθετούν αμορτισέρ με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής τους (στάνταρ), η ακριβής ρύθμιση των οποίων πετυχαίνει μία αισθητά βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Το «Adaptive M Chassis» με τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες προσφέρεται προαιρετικά. 

Τα φρένα είναι πιο ισχυρά και το τιμόνι πιο ακριβές, συνδυάζοντας την ακρίβεια στις στροφές με την ευελιξία κατά τη στάθμευση και τους ελιγμούς. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα της αεροδυναμικής, με την  κάθετη δύναμη του αέρα στον εμπρός άξονα να έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας 2 Coupe θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες και η εμπορική πορεία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τετρακίνηση οι BMW M3 και M4 είναι ακόμα πιο γρήγορες

Η BMW πούλησε σε τρεις μήνες 560.543 αυτοκίνητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης