Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Land Rover ανακοίνωσε ότι τα Range Rover Evoque και Discovery Sport θα είναι διαθέσιμα και ως plug-in hybrid, προσφέροντας υψηλή απόδοση και συγχρόνως μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα βασίζονται στην αρχιτεκτονική «Premium Transverse» και φέρουν το λογότυπο P300e. Τροφοδοτούνται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.500 κ.εκ. και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 308 ίππους και τα 540 Nm ροπής.

Αμφότερα εξοπλίζονται με μπαταρία χωρητικότητας 15 kWh η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η μπαταρία φορτίζει από απλό οικιακό δίκτυο σε 6 ώρες και 40 λεπτά, ενώ από ταχυφορτιστή μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας σε μισή ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Evoque P300e μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 66 χιλιόμετρα και το Discovery Sport P300e για 62 χλμ., καλύπτοντας τις καθημερινές απαιτήσεις των οδηγών μέσα στη πόλη.

Όσο για τη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, στην περίπτωση του Evoque είναι μόλις 1,4 λτ./100 χλμ. και 32 γρ./χλμ. και σε αυτή του Discovery 1,6 λτ./χλμ. και 36 γρ./χλμ. αντίστοιχα. 

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα κίνησης (Hybrid, EV και SAVE).

Οι παραδόσεις των πρώτων μονάδων των βρετανικών PHEV μοντέλων αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης