Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι dashcams (οι κάμερες που τοποθετούνται στο παρμπρίζ και καταγράφουν τον δρόμο), μας έχουν χαρίσει πολλά και διαφορετικά βίντεο. Το σημερινό μάς έρχεται από κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Ιταλίας όπου ενώ υπήρχε φυσιολογική ροή των οχημάτων, ξαφνικά «πιάνει» μποτιλιάρισμα στην αριστερή λωρίδα και όλα τα οχήματα ακινητοποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο το οποίο έχει την dashcam ταξιδεύει με 129χλμ./ώρα και ο οδηγός του βλέποντας τα σταματημένα μπροστινά οχήματα, φρενάρει από νωρίς και έχει εξασφαλίσει πως δεν θα κινδυνέψει κατά την επιβράδυνση. Ευτυχώς όμως ο οδηγός του κοιτάζοντας τον μεσαίο καθρέφτη, συνειδητοποιεί πως το van πίσω του, δεν έχει αντιληφθεί το μποτιλιάρισμα και τα μέτρα που του απομένουν μέχρι να πέσει επάνω του, δεν είναι αρκετά για να ακινητοποιηθεί εντελώς. 

Έτσι ο οδηγός του καταφέρνει να μπει από την αριστερή στην μεσαία λωρίδα, μία μανούβρα που μόλις ολοκληρώνεται, η κάμερα καταγράφει το van να συγκρούεται με αρκετά χιλιόμετρα στα προπορευόμενα οχήματα της αριστερής λωρίδας.

Ευτυχώς σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά, αν και τα εμπλεκόμενα οχήματα δέχθηκαν μεγάλες ζημιές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης