Η Audi προχώρησε στην παρουσίαση του νέο A6 Avant e-tron concept και αποδεικνύει πως ένα οικογενειακό ηλεκτρικό πιθανότατα αποτελεί το πιο πρακτικό πακέτο στην αγορά.

Πώς σας ακούγονται 476 ίπποι, 700 χλμ. αυτονομίας και 0-100 σε 4 δευτ.;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το A6 Avant e-tron concept αποτελεί ουσιαστικά την προεπισκόπηση ενός παραπλήσιου οχήματος που θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές το 2024. Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο υιοθετεί τη φιλοσοφία των υπόλοιπων ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας, με τη γνωστή κλειστή γρίλια, τους στενούς προβολείς και τις κάμερες στη θέση των καθρεφτών.

Οι ζάντες τραβούν τα βλέμματα με μέγεθος 22 ιντσών, ενώ το πίσω μέρος είναι πραγματικά εντυπωσιακό με μία ενιαία LED λωρίδα, αεροτομή, αλλά και έναν ελαφρώς sport διαχύτη. Με μήκος στα 4,96 μ. και πλάτος στα 1,96 μ., θα λέγαμε με σιγουριά πως σίγουρα βρίσκεται ανάμεσα στα ομορφότερα wagon που έχουμε δει, εξυμνώντας παράλληλα και την ηλεκτροκίνηση.

Με 476 ίππους, 700 χλμ. αυτονομίας και 0-100 σε 4 δευτ.
Το νέο μοντέλο «πατάει» στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) και ξεχωρίζει, εκτός των άλλων, και για την εντυπωσιακή αεροδυναμική του με συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0.24. 
Το σύνολο διαθέτει μια μπαταρία με χωρητικότητα κοντά στα 100 kWh και θα μπορεί να φορτίζεται στα 800 volt, δίνοντας 300 χλμ. αυτονομίας με μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Η συνολική αυτονομία του θα φτάνει μέχρι και τα 700 χλμ., ενώ, σχετικά με τις επιδόσεις, στις απλές εκδόσεις το 0-100 θα έρχεται σε κάτω από 7 δευτ. και στις γρηγορότερες σε κάτω από 4 δευτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα, η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό, όμως τα hi-tech στοιχεία και η premium ποιότητα θεωρούνται δεδομένα. Το μοντέλο παραγωγής θα το δούμε σε δύο χρόνια. Η Audi διαθέτει τεράστια πείρα γύρω από τις wagon εκδόσεις και έρχεται να μας δείξει πως πιθανότατα η ηλεκτροκίνηση (με τόσο μεγάλες αυτονομίες) ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εν λόγω κατηγορία οχημάτων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης