Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο ανταγωνισμός για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο ήταν έντονος τα τελευταία χρόνια, με τις διαφορές να κρύβονται στα κλάσματα του δευτερολέπτου. Όπως υπάρχει μία αιώνια μάχη για την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, έτσι υπάρχει και για την γρηγορότερη επιτάχυνση στο 400άρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον υπάρχει νέος βασιλιάς

Το Pininfarina Battista σημείωσε χρόνο 8,55 δευτερολέπτων, κερδίζοντας έτσι το Rimac Nevera, που έκανε 8,58 τον Απρίλιο του 2021. Το πλήρως ηλεκτρικό Battista κάλυψε επίσης την απόσταση των 800μ. σε 13,38 δευτερόλεπτα στις εγκαταστάσεις Natrax της Indore στην Ινδία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δύο  λιγότερο συναρπαστικά αλλά αξιοσημείωτα ρεκόρ καταρρίφθηκαν επίσης. Με τον Sorabjee πίσω από το τιμόνι, το Battista σημείωσε τελική ταχύτητα 358,03 χιλιομέτρων την ώρα στην πίστα, γεγονός που έκανε το μοντέλο το ταχύτερο αυτοκίνητο που οδηγήθηκε ποτέ στην Ινδία. Η Renuka Kirpalani, με τη σειρά της, πέτυχε 357,10 χλμ/ώρα και σημείωσε νέο ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή γυναίκα οδηγό στον κόσμο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των σπριντ, δεν επικυρώθηκαν από την Guinness Records αλλά από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

 

Να αναφέρουμε επίσης πως δεν έγιναν μηχανικές αλλαγές στο hypercar, πράγμα που σημαίνει ότι βασιζόταν στον τετρακινητήριο ηλεκτρικό σύστημά του με 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης