Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota τροποποιεί την εκτελεστική της δομή και το διοικητικό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Akio Toyoda δεν θα είναι πλέον ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά θα γίνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Akio Toyoda είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota τα τελευταία 13 χρόνια. Ο Koji Sato θα αναλάβει τη θέση του, όντας αυτή τη στιγμή επικεφαλής branding της αυτοκινητοβιομηχανίας, διεθνής πρόεδρος της Lexus και αφεντικό της Gazoo Racing.

“Είμαι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Πιστεύω ότι υπό αυτό το πρίσμα έχω μεταμορφώσει με επιτυχία την Toyota. Ωστόσο, κατασκευαστής αυτοκινήτων είναι το μόνο που είμαι. Και το βλέπω ως το δικό μου όριο. Η νέα ομάδα υπό τον επερχόμενο Πρόεδρο Sato έχει αποστολή να μετατρέψτε την Toyota σε εταιρεία κινητικότητας», είπε ο Toyoda σχετικά με την αλλαγή στην ηγεσία.

Η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ελπίζει να κατασκευάσει 10,6 εκατομμύρια οχήματα το 2023. Αν και, οι προμηθευτές ενημέρωσαν την εταιρεία ότι περίμεναν να έχουν ανταλλακτικά για όγκο 10 τοις εκατό χαμηλότερο από την ιδανική παραγωγή. Επίσης σκοπεύει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040. Αυτό περιλαμβάνει 100 τοις εκατό μείωση του CO2 έως το 2035. Τα βήματα για να γίνει αυτό δυνατό έχουν ήδη ξεκινήσει. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο Deeside στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακυκλώνει ήδη το 90 τοις εκατό των απορριμμάτων του για να παράγει πράσινη ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Toyota εργάζεται για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά. Ωστόσο, ο Jack Hollis, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, πιστεύει ότι οι στόχοι υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων το 2030 ενδέχεται να είναι δύσκολο να επιτευχθούν λόγω της ζήτησης των καταναλωτών για αυτά τα μοντέλα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης