Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Volkswagen ανακοινώνει την νέα γενιά επαγγελματικών οχημάτων pickup Amarok. Με νέα σχεδίαση και νέους κινητήρες θα είναι διαθέσιμα στα τέλη του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Γερμανία και την Αυστραλία, κατασκευασμένο στη Νότια Αφρική, το νέο Amarok, αποτελεί ένα από τα κορυφαία κατηγορίας B pickup, χάρη στην premium σχεδίαση του, το βελτιωμένο εξοπλισμό, της αναβαθμισμένης γκάμας συστημάτων υποβοήθησης και το εμφανώς μεγαλύτερο πρόγραμμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης.

Τα πρώτα καμουφλαρισμένα μοντέλα του νέου Amarok κάνουν “βόλτες”  στους δρόμους της Ευρώπης. Παρά το καμουφλάρισμα διακρίνονται οι αλλαγές στις διαστάσεις: Με 5.350 mm, το νέο μοντέλο είναι 100 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Στο μεταξόνιο των 3.270 mm υπάρχουν επιπλέον 175 mm, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του διπλοκάμπινου pickup. 

Επιπλέον αυξάνεται το ωφέλιμο φορτίο έως και 1,2 τόνους ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει την εντυπωσιακή επίδοση των 3,5 τόνων σε περισσότερες παραλλαγές κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων. Οι ικανότητες εκτός δρόμου του νέου Amarok τελειοποιήθηκαν επιπλέον χάρη στις μεγαλύτερες δυνατότητες οδήγησης σε μεγαλύτερο βάθος νερού σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το νέο Amarok διατίθενται ένας βενζινοκινητήρας και έως και τέσσερις διαφορετικοί πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και 2,0 έως 3,0 λίτρα κυβισμό σε συνδυασμό με την επιλογή πισωκίνησης και επιλεκτικής ή μόνιμης τετρακίνησης.

Επιπλέον, περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο Amarok, φροντίζουν για την ασφάλεια.

Παρότι καμουφλαρισμένο στο εξωτερικό του ξεχωρίζουν: Οι οριζόντιες, επάνω εγκάρσιες γρίλιες της μάσκας ψυγείου με τους εντυπωσιακά ενσωματωμένους, στενούς προβολείς LED που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις. Όπως και οι προαιρετικοί «προβολείς Matrix LED IQ.LIGHT» που υπογραμμίζουν τη hightech εμφάνιση του Amarok. 

Οι ημικυκλικοί θόλοι τροχών εμφανίζονται και στο νέο Amarok. Σε αντίθεση με πολλά άλλα pickup, το επάνω κλείσιμο των θόλων τροχών σχηματίζει μια σχεδόν ίσια και όχι κυκλική γραμμή, ένα τυπικό χαρακτηριστικό του Amarok.

Εντυπωσιακή είναι και η πίσω προοπτική, καθώς η  φαρδιά πόρτα φόρτωσης πλαισιώνεται από τα πίσω φώτα LED του βασικού εξοπλισμού. Σχεδόν σε όλο το πλάτος της πόρτας υπάρχει ανάγλυφη η επιγραφή Amarok.

Όσον αφορά το εσωτερικό, είναι εξοπλισμένο με κατανοήσιμα όργανα ελέγχου, το ψηφιακό cockpit και μια οθόνη Infotainment σε μορφή tablet λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του pickup.Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει το εξελιγμένο ηχοσύστημα καθώς και οι επιφάνειες του ταμπλό και των επενδύσεων θυρών με απομίμηση δέρματος με εντυπωσιακές διακοσμητικές ραφές.

Το νέο Amarok θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Εκτός απο τη βασική έκδοση θα δούμε σύντομα τις εκδόσεις «Life» και «Style». Ως ισοδύναμες κορυφαίες εκδόσεις, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα διαθέτει το «PanAmericana» (offroad χαρακτήρας) και το «Aventura» (εντός δρόμου χαρακτήρας).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης