Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Υπάρχουν περίπου 130 Polestar “αντιπροσωπείες” παγκοσμίως. Μία από αυτές είναι εξαιρετικά μοναδική, για την ακρίβεια είναι η πρώτη στο είδος της. Ονομάζεται Polestar Snow Space, και αποτελεί τον μοναδικό εκθεσιακό χώρο παγκοσμίως που είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπνευσμένο από τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το pop-up κατάστημα βρίσκεται στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας εντός του Αρκτικού Κύκλου. Είναι το δεύτερο Polestar Space στη χώρα και αρκεί να πούμε ότι ο εκθεσιακός χώρος προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Το Snow Space σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες της Polestar και κατασκευάστηκε από τη φινλανδική εταιρεία Frozen Innovation. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει περίπου 50 διαφορετικές εγκαταστάσεις χιονιού και πάγου τα τελευταία 15 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, μπαρ, ακόμη και ενός μικρού κάστρου. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατασκεύασε έναν κύβο.

Σύμφωνα με τον CEO της Frozen Innovation, Taavi Heikkila, η εταιρεία χρησιμοποίησε περίπου 3.000 κυβικά μέτρα  χιονιού από το τοπικό χιονοδρομικό κέντρο Ounasvaara για την κατασκευή του κύβου. Η εγκατάσταση έχει ύψος 12μ. με τοίχους πάχους 2μ. Το έργο χρειάστηκε έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων δύο εβδομάδων κατασκευής.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης