Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ο ισχυρός κινητήρας βενζίνης των 2.5 λίτρων, ο πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας με την προηγμένη μπαταρία υψηλής τάσης 14,4 kWh,τα 56 αθόρυβα χιλιόμετρα με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον οδηγό,ήταν αυτά που τους δέκα πρώτους μήνες του 2021 έφεραν στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη το Ford Kuga Plug-in Hybrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ευρωπαίοι προτίμησαν στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων, το οικογενειακό αυτοκίνητο για πάρα πολλούς λόγους. Και δεν είναι τυχαίο ότι το Kuga στην κατηγορία των Plug-in Hybrid  έφτασε τις 42.000 πωλήσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι η διαφορά σε πωλήσεις του δεύτερου αυτοκινήτου της ίδιας κατηγορίας είναι 10.000 λιγότερες. Από τις μετρήσεις στις πωλήσεις στην Ευρώπη εξαιρούνται η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το  Λουξεμβούργο. Μόνο τον Οκτώβριο σημείωσε πανευρωπαϊκά 3.788 νέες ταξινομήσεις. 

Ας δούμε επιγραμματικά ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που βοήθησαν τους νέους πελάτες να επιλέξουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αρχικά ο προηγμένος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson  αλλά και η  αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 km που προσφέρει το αυτοκίνητο σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. 

Από τις μελέτες που έχουν γίνει οι εργαζόμενοι κάνουν καθημερινά μάξιμουμ 40-50 χιλιόμετρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του KUGA μπορεί να κάνει με μηδενικές εκπομπές έως και 56 km. Σ αυτό βοηθάει ο νέος δυνατός ηλεκτροκινητήρας και η προηγμένη μπαταρία υψηλής τάσης 14,4 kWh. 
Mε κατανάλωση μόλις 1,2 l/100 km, εκπομπές CO2 από 22 g/km (WLTP) και Λ.Τ.Π.Φ. κάτω από 40.000 ευρώ, το νέο Ford Kuga PHEV προσφέρει επιπλέον οφέλη στον πελάτη όπως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος αναβαθμίζει η προηγμένη εφαρμογή FordPass.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου app, το οποίο είναι συμβατό με όλα τα σύγχρονα smartphone, οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε σημείο επιθυμούν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την εκάστοτε αυτονομία που προσφέρει.

Η εφαρμογή FordPass προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού του κατάλληλου σταθμού φόρτισης, ενώ ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες βοηθούν τους πελάτες να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης. Μπορούν να ρυθμίσουν εκ των προτέρων τις ώρες που θα κάνουν φόρτιση έτσι ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε «νυκτερινά» τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Ευκολίες στην οδήγηση

Το Head-up Display προβάλλει βασικές ενδείξεις στο πεδίο της ορατότητας σας, για να μπορείτε να έχετε τα μάτια σας στον δρόμο. Συμβατή με πολωτικά γυαλιά ηλίου, η καθαρή, ευδιάκριτη εικόνα του εμφανίζει τις ενδείξεις που θα επιλέξετε, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις του cruise control και δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR).

Βλέπετε τι έρχεται και απο τις δύο πλευρές
Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του Kuga προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3, για να μπορείτε να δείτε οχήματα, δικυκλιστές ή πεζούς που μπορεί να έρχονται από οποιαδήποτε πλευρά του αυτοκινήτου. Αυτή η κάμερα ευρυγώνιας απεικόνισης εμπρός είναι πολύτιμη αν βγαίνετε από στενή θέση στάθμευσης ή βγαίνετε σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς να έχετε καλή ορατότητα.

ΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Μια σειρά από τεχνολογίες σας βοηθά να εξοικονομείτε καύσιμο και να μεγιστοποιείτε την ταχύτητα φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας σας. Δείτε πληροφορίες για τις διαδρομές σας στην εφαρμογή FordPass με στοιχεία από το ιστορικό σας, όπως οι αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα έξοδά σας.  Αν επιλέξετε το Kuga Hybrid, τότε το Brake Coach μπορεί να σας πει πώς να φρενάρετε πιο αποτελεσματικά για να περιορίσετε την κατανάλωση καυσίμου. Το EV Coach θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε πόσο γρήγορα επαναφορτίζεται η υβριδική μπαταρία με την τεχνολογία της αναγεννητικής πέδησης.

Μαζί με το Kuga Plug-in Hybrid, διατίθεται καλώδιο οικιακής φόρτισης ως βασικό εξοπλισμό. Υπάρχει φυσικά ως προαιρετική επιλογή και η δυνατότητα να παραγγείλετε καλώδιο για δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox ως αξεσουάρ. Με δυνατότητα φόρτισης του Kuga από 0–100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες, ο φορτιστής Ford Wallbox προσφέρει πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα. Σε  παροχή 230V η πλήρωσή της με ηλεκτρική ενέργεια ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Τα προφίλ οδήγησης
Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης. Σε αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των προφίλ οδήγησης EV Auto, EV Now, EV Later και ΕV Charge.Είναι σημαντικό να κάνεις τη σωστή επιλογή οδήγησης. Για παράδειγμα η τελευταία επιλογή έχει την ικανότητα να ανακτά ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης.

Το νέο Ford Kuga PHEV έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,2l/100 km, εκπομπές CO2 από 22 g/km, σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP, και ΛΤΠΦ στη χώρα μας κάτω από 40.000 ευρώ, γεγονός που προσφέρει στους πελάτες επιπλέον οφέλη όπως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό επίσης φόρο εταιρικής χρήσης.Οι τιμές του Kuga με τον κινητήρα των 1500 κ.εκ με τους 150 ίππους ξεκινούν απο 30.403 ευρώ ενω η Plug-in Hybrid φθάνει τις 45.715 ευρώ.   

Το Ford Kuga Plug-in Hybrid διατίθεται με χρηματοδότηση Ford Finance με επιτόκιο  1,99%, προστασία τιμής και 8 χρόνια εγγύηση Ford.   
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης