Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive τράβηξε πάνω της όλα τα φλας όταν πέρυσι τον Νοέμβριο προχώρησε στη δημοσίευση φωτογραφιών του υπεραυτοκινήτου «Chaos» που ετοιμάζει. Ένα σύνολο το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό του Σπύρο Πανόπουλο στη «βασική» του έκδοση Earth Version, το Chaos θα αποδίδει 2.048 ίππους (1.389.4 Nm ροπής) κοστίζοντας 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ στη Zero Gravity θα ξεπερνάει τους 3.064 ίππους (1.983.5 Nm ροπής), με την τιμή να σπάει ρεκόρ στα 12,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσίευση εκείνων των φωτογραφιών έκανε πολλούς να αμφισβητήσουν την ύπαρξη του μοντέλου και έκαναν λόγο για ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες. Ο ιδρυτής της εταιρείας προχώρησε την Πέμπτη σε ένα ποστάρισμα στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέροντας πληροφορίες σχετικά με την πορεία της κατασκευής. 

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Καλημέρα! Σε όλους τους φίλους που στέλνουν μήνυμα για την πρόοδο του Chaos και δεν προλαβαίνω να απαντήσω προσωπικά. Το αυτοκίνητο δουλεύεται στο εσωτερικό και ηλεκτρικά. Και κάνει γρήγορη πρόοδο σε σχέση με την ποιότητά του. Δουλεύουμε όσο περισσότερες ώρες μπορούμε μέρα & νύχτα. Αποφασίσαμε να μη βάλουμε φωτός online, γι’ αυτό και δεν βλέπετε στη σελίδα μας κάτι καινούργιο μέχρι να είναι έτοιμο, παρά μόνο την ημέρα της παρουσίασης, όπου θα υπάρξει live από τη σελίδα μας, όπως και από τηλεοπτικά κανάλια αντίστοιχα. Το πότε θα παρουσιαστεί θα ενημερωθείτε επίσης από τα μέσα και από το προφίλ μου. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την υπομονή και επιμονή μας/σας».

Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου σύμφωνα με την εταιρεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Chaos έχει μήκος 5.053 μ., ύψος 1.121 μ., πλάτος 2.068 μ., ενώ το βάρος του είναι στα 1.388 και 1.272 κιλά αντιστοίχως. Καρδιά του μοντέλου είναι ένας διπλότουρμπος V10 κινητήρας, με 40 βαλβίδες, ενώ εντυπωσιάζει το ότι ο στροφαλοφόρος θα είναι από τιτάνιο αλλά ψηφιακά εκτυπωμένος. Στην απλή έκδοση το 0-100 θα έρχεται σε μόλις 1,9 δευτ., με το 0-402 σε 8,1 δευτ. Εάν ήδη εντυπωσιαστήκατε, να σας πούμε πως στην πιο γρήγορη έκδοση το 0-100 έρχεται σε μόλις… 1,55 δευτ., η τελική ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα, και το 0-402 έρχεται σε 7,5 δευτ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης