Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Smart αποκάλυψε το πλήρως ηλεκτρικό #1. Η εταιρεία υποστηρίζει πως θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2027, με το επόμενο, το Smart #3, να κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης στις 17 Απριλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο ηλεκτρικό όχημα θα είναι μεγαλύτερο από το #1, ενώ οι εικόνες που διέρρευσαν από το Υπουργείο Πληροφορικής της Κίνας, αποκάλυψαν το στυλ του #3. Μοιράζεται ένα παρόμοιο μπροστινό σχέδιο με το πρώτο EV της μάρκας, αποκτά όμως πιο κουπέ αισθητική με κεκλιμένη γραμμή οροφής και μεγάλο παρμπρίζ.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Smart Europe, Dirk Adelmann, δήλωσε ότι το νέο EV θα είναι «μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο και πιο σπορ». Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα διαθέτει δύο εκδόσεις, μία με έναν ηλεκτροκινητήρα και απόδοση 152 ίππους και άλλη μία με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και απόδοση 268 ίππους. 

Μάλιστα να θυμίσουμε πως η Brabus προσφέρει και μία βελτιωμένη έκδοση του #1 με ιπποδύναμη στους 442 ίππους, κάτι που πιθανότατα θα δούμε και στο #3. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία και το μέγεθος της μπαταρίας πιθανότατα θα παραμείνουν μυστήριο μέχρι την επίσημη αποκάλυψη. Το #3 θα «πατάει» στην ίδια πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely που υποστηρίζει επίσης το Smart #1. Η Volvo και η Lynk & Co. χρησιμοποιούν επίσης την ίδια. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η Smart διατηρεί το όνομα #2 προς το παρόν, καθώς σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει για μια μελλοντική αντικατάσταση του Smart ForTwo. 

Η Smart θα αποκαλύψει το #3 στις 17 Απριλίου. Θα κυκλοφορήσει στην Κίνα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2024 ενώ να θυμίσουμε πως η Smart αποχώρησε από την αγορά των ΗΠΑ το 2019. Η εταιρία είναι πλέον μια κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Mercedes-Benz και του Zhejiang Geely Holding Group.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης