Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πρεμιέρα για το πρώτο ηλεκτρικό crossover της smart, το οποίο στοχεύει κατευθείαν στις καρδιές του νεανικού κοινού, χρησιμοποιώντας hashtag στο όνομα του αλλά και πολλά τεχνολογικά καλούδια. 
Το νέο smart #1 λοιπόν είναι γεγονός με την εταιρία να εισχωρεί για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα καλοφτιαγμένο σύνολο γεμάτο τεχνολογίες και με ιπποδύναμη 272 ίππων που έχει τη δυνατότητα για over-the-air updates.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήκος 4.27μ. πλάτος 1.82μ. ύψος 1.64μ. και μεταξόνιο στα 2.75μ. το νέο smart #1 διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση την ώρα που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 υιοθετώντας ενεργή γρίλια αλλά και λαβές των θυρών που δεν εξέχουν από το αμάξωμα.  Αρκετές καμπύλες, γυάλινη οροφή και LED προβολείς δημιουργούν την εξωτερική εικόνα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό η τεχνολογία είναι το highlight, με την οθόνη infotainment των 12.8 ιντσών να τραβάει τα βλέμματα, ενώ ακολουθεί και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 9.2 ιντσών. Η σουίτα συστημάτων αρκετά μεγάλη έχοντας όλα τα απαραίτητα όπως adaptive cruise control, blind spot assist αλλά και τεχνητή νοημοσύνη που θα ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών.

Με 272 ίππους και 343 Nm ροπής
Το νέο smart #1 κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 272 ίππων, ο οποίος στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Η ροπή φτάνει τα 343 Nm ενώ η μπαταρία που έχει τοποθετηθεί είναι 66 kW παρέχοντας έως και 440χλμ. αυτονομίας. Η φόρτιση από 10 έως 80 τοις εκατό διαρκεί περίπου 3,5 ώρες όταν χρησιμοποιείται φορτιστής AC 22 kW, αν και ο χρόνος αυτός πέφτει σε λιγότερο από 30 λεπτά με φόρτιση 150 kW DC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όμως τα πρώτα μοντέλα θα παραδοθούν στις αρχές του 2023. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης