Τρίτη 15 Νοεμβρίου,ώρα 13.00 στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Μια γυναίκα περιμένει στα αυτόματα μηχανήματα για να βγάλει εισιτήριο να πάει στο αεροδρόμιο. Όταν φθάνει μπροστά στο μηχάνημα αρχίζει να ουρλιάζει. Να κλαίει. Να ζητάει βοήθεια. Οι επιτήδειοι πορτοφολάδες που καθημερινα κάνουν βόλτες στα μετρό της έκλεψαν το πορτοφόλι της, την ταυτότητά της, τα χρήματά της. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπόρεσε αυτή η γυναίκα να ταξιδέψει.Οι σεκιουριτάδες του Μετρό καθημερινά αντιμετωπίζουν το  ίδιο πρόβλημα. Οι πορτοφολάδες ζουν και βασιλεύουν. Κύριε υπουργέ τι θα κάνετε με αυτή τη μάστιγα των πορτοφολάδων. Δεν μπορεί αν θέλετε μπορείτε να τους εξοντώσετε. Άλλος σε απασχολεί, άλλος κλέβεις και άλλος εξαφανίζεται με το κλεμμένο πορτοφόλι.

Αντί να στέλνετε αστυνομικούς να προστατεύουν τα φορτηγάκια που είναι συμβεβλημένα με το Δήμο της Αθήνας για να μαζεύουν μηχανάκια από τα πεζοδρόμια, στείλτε αστυνομικούς μέσα στα μετρό να συλλαμβάνουν  αυτούς τους αλήτες που λεηλατούν τον κοσμάκη. Οι ανακοινώσεις που κάνουν στο μετρό «Προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα» δεν φτάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μια που αναφερθήκαμε στα μηχανάκια που σταθμεύουν στα πεζοδρόμια, ας φροντίσει ο Δήμαρχος της Αθήνας να κατασκευάσει θέσεις παρκινγκ και ύστερα να μαζεύει τα μηχανάκια.  Πριν κλείσουμε αυτή την ενότητα να σας ενημερώσουμε οτι: 
1.    Ρωτήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης τι γίνεται με τις θέσεις πάρκινγκ για τα μηχανάκια. Απάντησε: « Δυστυχώς έτσι παραλάβαμε την Αθήνα». Ωραία απάντηση έδωσε. Αλλά όταν  κατασκευάζει άχρηστους πεζόδρομους και τώρα τους ξηλώνει και σπαταλάει δημόσιο χρήματα, κουβέντα ο ψηλός.
2.    Ρωτήθηκε υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων για τις νόμιμες θέσεις παρκινγκ στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Παλιά Βουλή. Όλο καμάρι ο υπάλληλος είπε: Και φυσικά έχουμε προβλέψει θέσεις για τα μηχανάκια. Πόσες είναι: Δεκαπέντε νόμιμες θέσεις. Πόσα μηχανάκια υπάρχουν; Περισσότερα από 250. Μην ξεχάσετε να τους δώσετε προαγωγή του καρεκλοκένταυρου που νομίζει ότι κάνει σωστά τη δουλειά του.

Το νέο ηλεκτρικό Subaru Solterra επιβραβεύτηκε με 5 αστέρια στις δοκιμές ασφάλειας 2022 του Euro NCAP. Η πρώτη μεγάλη διάκριση της Subaru ήρθε στο αμιγώς ηλεκτρικό Solterra, το οποίο κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία που έχει επιτύχει ποτέ ένα όχημα Subaru στην Υποβοήθηση Ασφάλειας στην κατηγορία Small Off-Road. Κατέγραψε τους υψηλότερους βαθμούς στην επιτήρηση της κατάστασης των επιβατών και του οδηγού (συμπεριλαμβανομένης και της υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας).

Επιπλέον, πήρε πολύ υψηλή βαθμολογία για το AEB Car-to-Car (σύστημα πριν από τη σύγκρουση), ενώ έχει καλή απόδοση στα τμήματα Emergency Lane Keep Assist, Lane keep Assist και Human Machine Interface. Το νέο Solterra είναι εξοπλισμένο με σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας, που είναι στάνταρ τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα, καθώς και ένα σύστημα ανίχνευσης της κόπωσης του οδηγού. Το σύστημα Υποστήριξης Λωρίδας (Lane Tracing Assist) διορθώνει απαλά τη διαδρομή του οχήματος εάν βγει από τη λωρίδα ενώ επεμβαίνει σε ορισμένες πιο κρίσιμες καταστάσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κινέζοι ξεκίνησαν δυναμικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έστησαν μια ακόμη έκθεση. Η πρώτη ήταν η BYD στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας που έχει αποκλειστικά ηλεκτρικά φορτηγάκια. Τη δεύτερη μεγάλη έκθεση που είδαμε είναι στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Επίσημα στην έκθεση των διθέσιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σου λένε ότι τα Yogo είναι ιταλικά. Σωστά αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα. Άρα κινέζικα. Για να μην παίζουμε με τις λέξεις.

Η Tesla απέκτησε καινούργια γραφεία στο Μαρούσι. Καιρός ήταν να έχει η εταιρία του Ίλον Μάσκ το δικό της χώρο στην Αθήνα. Προσλήψεις θα γίνουν σε κανένα γραφείο; Η θα πρέπει να επικοινωνούν οι κάτοχοι Tesla στην Ελλάδα μέσα …Καναδά.

Για κάποια στιγμή νόμισα ότι ήμουν στην Κούβα. Θα ήταν ‘ομορφα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς βρισκόμουν στη μποτιλιαρισμένη εθνική οδό. Το αυτοκίνητο φοβερό. Φαντάζομαι αναγνωρίζεται οτι είναι το Oldsmobile. Έργο τέχνης για την εποχή του.

Με επιτυχία έγινε στο Λονδίνο το  “WORLD TRAVEL MARKET”. Εκεί η Citroen παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ.Βασίλη Κικίλια, του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και της Διευθύντριας του ΕΟΤ Λονδίνου κα Ελένη Σκαρβέλη παρουσίασε το πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας στη Χάλκη.  

Το νησί της Χάλκης έχει μπει εδώ και 1 χρόνο στην εποχή της αειφορίας και έχει μετατραπεί σε. Το project ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Στις 2 Ιουλίου 2021 υπεγράφη η σύμβαση και στις 5 Νοεμβρίου 2021 παραδόθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη φωτογραφία ο κος Δημήτρης Καββούρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη με το Δήμαρχο  Χάλκης κ. Ευάγγελο Φραγκάκη

Στο “WORLD TRAVEL MARKET” η Kosmocar παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα των νέων υπηρεσιών μετακίνησης και της εφαρμογής του οικοσυστήματος “astyMOVE” του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί» , που βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή “astyMOVE” διαθέτει ήδη 1.900 εγκεκριμένους και ενεργούς χρήστες με περισσότερα από 7.000 downloads. Στο σημαντικό αυτό έργο εμπλέκονται 16 οργανισμοί ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα με προέλευση από 4 ευρωπαϊκές χώρες. Στη φωτογραφία ο Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής After Sales & Ανάπτυξης Νέων Δραστηριοτήτων Kosmocar και Νίκος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάστηκε η 6η γενιά του Subaru Impreza το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως hatchback σε τρεις εκδόσεις. Το νέο Impreza που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής στις αρχές του 2023, θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Base, Sport και RS. Στις δύο πρώτες το κινητήριο σύνολο είναι ένας τετρακύλινδρος boxer κινητήρας 2λτ. ο οποίος αποδίδει 154 άλογα και 197 Nm ροπής. Η πιο γρήγορη έκδοση RS ξεχωρίζει εμφανισιακά καθώς είναι πιο επιθετική με γκρι διακοσμητικά στοιχεία, 18άρες ζάντες αλλά και στάνταρ προβολείς LED, ενώ κάτω από το καπό διαθέτει τον τετρακύλινδρο boxer μοτέρ 2,5 λίτρων με ισχύ 185 αλόγων και 241 Nm ροπής. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και στάνταρ τετρακίνηση. 

 

 

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης