Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στην Ελλάδα τα Pick-ups, πιο γνωστά και ως «αγροτικά», να έχουν συνδυαστεί με την επαρχία και τους επαγγελματίες αγρότες, σε πολλές χώρες όμως του πλανήτη, αποτελούν την πρώτη σε πωλήσεις κατηγορία οχημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αμερική όπου τα επιβατικά με καρότσα είναι η πρώτη επιλογή των αγοραστών, ανεξάρτητα με το εάν ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά πλέον και τα αγροτικά έχουν υιοθετήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες και ανέσεις που συναντάμε στα sedan και SUV της αγοράς. Κάμερες, θερμαινόμενα καθίσματα, συστήματα infotainment και αυτόνομη οδήγηση, είναι μόλις μερικά στοιχεία από τις λίστες των νέων pick-ups. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σπάνια οχήματα με καρότσα στον κόσμο που τα συναντά κανείς πιο δύσκολα και από supercars.

Lamborghini LM002: Σίγουρα όταν διαβάζει κανείς Lamborghini αμέσως σκέφτεται τα σπορ γρήγορα αυτοκίνητα. Όμως η εταιρία στα τέλη της δεκαετίας του 80 αποφάσισε να πειραματιστεί πέρα από τα συνηθισμένα και έφερε στη ζωή το τεράστιο LM002. Το Rambo Lambo όπως ονομάστηκε ανεπίσημα, χρησιμοποιούσε τον V12 της Countach και κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του fan club παρά τα μόλις 328 κομμάτια που πέρασαν την γραμμή παραγωγής.

Ford Skyranger 1991: Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί την απάντηση της Ford στο Shelby Dakota που δημιούργησε τότε η Dodge. To SkyRanger είχε ένα από τα πιο ασυνήθιστα σχέδια ενώ χρησιμοποιούσε έναν V6 κινητήρα που κινούσε και τους τέσσερις τροχούς. Μόλις 20 μονάδες πέρασαν την γραμμή παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dodge Midnite Express: Το Midnite Express είναι ένα ακόμη ιδιαίτερο Dodge pick-up από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της λίστας, το Midnite Express δεν ήταν μια εργοστασιακή επιλογή αλλά ένα πακέτο που προσέφερε ένας αντιπρόσωπος. Με την χρήση ειδικής βαφής, ξύλινης επένδυσης, και δεκάδων άλλων επεμβάσεων, το μοντέλο αποκτούσε μοναδικό χαρακτήρα, όσο κινούνταν από έναν V8 κινητήρα.

Jeep J10 Honcho: Το Jeep Gladiator ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά pickup trucks, γι’ αυτό και εξακολουθεί να παράγεται μέχρι σήμερα. Η Jeep έχει κατασκευάσει πολλές εκδόσεις για αυτό το μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά λίγες από αυτές είναι τόσο cool όσο το Honcho. Το Honcho είναι μια ειδική έκδοση για το J10 και ξεχώριζε από τις έντονες ρίγες στο πλάι αλλά και τους τροχούς των 31 ιντσών, την ώρα που ο  V8 κινητήρα τους χάριζε αρκετή ιπποδύναμη.

Dodge Ram Rod Hall Signature Edition: Το 1990, ο επαγγελματίας δρομέας εκτός δρόμου Rod Hall συνεργάστηκε με τον θρυλικό Carroll Shelby για να κατασκευάσουν μια παρτίδα από πολύ ικανά τετρακίνητα pickup φορτηγά. Τα φορτηγά διέθεταν ένα ειδικό σύστημα ανάρτησης υψηλών επιδόσεων που θα τους επέτρεπε να αντιμετωπίζουν τα πιο δύσκολα εδάφη εκτός δρόμου, παρέχοντας παράλληλα μια αξιοπρεπή οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Dodge Ram Rod Hall Signature Edition. Δυστυχώς όμως το NHTSA (ο κυβερνητικός οργανισμός που ελέγχει και δίνει τις άδειες κυκλοφορίας για κάθε όχημα), απεφάνθη πως το μοντέλο δεν ήταν ασφαλές για οδήγηση στους κανονικούς δρόμους ,γι’ αυτό ανακλήθηκαν και τα 14 δείγματα που παρήχθησαν εκείνη την εποχή.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης