Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι καταναλωτές δεν συρρέουν στα μικρά αυτοκίνητα και τα κουπέ όπως συνήθιζαν, πράγμα που σημαίνει ότι οχήματα όπως το TT αρχίζουν να γίνονται ασύμφορα. Ένα μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε το 1995 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και τελικά μπήκε στην γραμμή παραγωγής τρία χρόνια αργότερα, το 1998.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία για να τιμήσει την ιστορία του αλλά και για να του δώσει μία τελευταία λάμψη πριν αποχωρήσει για πάντα από την γραμμή παραγωγής, παρουσίασε την TT Final Edition για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι μαύρες εξωτερικές πινελιές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της TT Final Edition με την εταιρία να έχει βάψει σε αυτό το χρώμα, το σήμα, τους εξωτερικούς καθρέφτες, τις απολήξεις της εξάτμισης, τη σταθερή πίσω αεροτομή, τον διαχύτη ενώ σκουρόχρωμα είναι και τα κρύσταλλα.

Το TT Final Edition θα κυκλοφορήσει με πεντάκτινες ζάντες τύπου Y 20 ιντσών φινιρισμένες σε γκρι ματ χρώμα, οι οποίες θα καλύπτουν τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων (στην έκδοση TT S Final Edition θα φορά τις επτάκτινες ζάντες της Audi Sport). Θα μπορεί να συνδυαστεί σε Tango Red, Glacier White ή Chronos Grey μεταλλικό χρώμα.

Στο εσωτερικό η χρήση δέρματος είναι εκτεταμένη σε πολλά σημεία όπως τα υποβραχιόνια, οι χειρολαβές, τα καθίσματα, οι αεραγωγοί και η κεντρική κονσόλα. Το τιμόνι με τη σειρά του είναι Alcantara με κόκκινες ραφές για να θυμίζει κάθε στιγμή πως πρόκειται για την τελευταία έκδοση του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρία έχει δηλώσει πως θα στρέψει αρκετά την προσοχή της προς τα SUV επιδόσεων παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση.  Όσο για την TT Final Edition, θα ξεκινά από τα 48.900 ευρώ για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, μία αγορά που αντιπροσωπεύει το 33% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου παγκοσμίως, με 2.672 μονάδες.  
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης