Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά την cabrio εκδοχή του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτροκίνητου 500, η ιταλική φίρμα παρουσίασε το μοντέλο και σε hatchback αμάξωμα, ανοίγοντας παράλληλα τη διαδικασία προπαραγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση, το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής «la Prima». Προσφέρεται σε τρεις μοναδικές αποχρώσεις «Ocean Green», «Mineral Grey» και «Celestial Blue», διαθέτοντας γυάλινη πανοραμική οροφή, μεγαλύτερο πίσω σπόιλερ, αποκλειστικές ζάντες και πλούσιο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh προσφέρει αυτονομία 320 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες. Χάρη στο σύστημα ταχυφόρτισης αναπληρώνει ενέργεια σε ποσοστό 80% σε 35 λεπτά και έχει δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα. Επίσης προσφέρεται με «easyWallbox» για απευθείας σύνδεση με το οικιακό δίκτυο.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Range και Sherpa), με το ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 118 ίππων να διακρίνεται για την υψηλή απόδοσή του. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα, με τα 0-50 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα και τα 0-100 σε 9΄΄. 

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με οθόνη αφής 10,25 ιντσών κι ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2. Ανάμεσα στα συστήματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά της ενεργής διατήρησης της ταχύτητας (Intelligent Adaptive Cruise Control) και της προειδοποίησης εμποδίων (Urban Blind Spot).

Φυσικά δεν λείπουν οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας και mirroring, με το σύστημα πολυμέσων UConnect 5 να φέρει λειτουργικό Android Auto.

Τα νέα ηλεκτρικά fiat 500 «la Prima» hatchback και cabrio αναμένεται να λανσαριστούν στην Ελλάδα στα τέλη του έτους. Μάλιστα, για την κλειστή έκδοση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν προ-κράτηση χωρίς να απαιτείται η προκαταβολή -η ανοιχτή έχει ήδη εξαντληθεί- μέσω του www.fiat.com

Το σύστημα, αφού αναγνωρίσει τον ταχυδρομικό κώδικα του υποψηφίου αγοραστή, εμφανίζει την προσφορά με βάση τα κίνητρα που δίνει για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάθε κράτος. Στη συνέχεια, μόλις ξεκινήσει επίσημα η εμπορική πορεία του ηλεκτρικού 50, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ενημέρωση από το δίκτυο της εταιρείας προκειμένου να ολοκληρώσουν την αγορά αν το επιθυμούν.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης