Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Hyundai και Rolls-Royce ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία, δηλώνοντας πως η νέα τους συνεργασία θα μας φέρει το 2025 το πρώτο υδρογονοκίνητο αεροσκάφος μικροκινητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη και οι δύο κολοσσοί δηλώνουν πως έφτασε η ώρα ή «πράσινη» ενέργεια να μεταφερθεί και στους αιθέρες. Στόχος είναι η ανάπτυξη μικρών επιβατικών αεροπλάνων τα οποία θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική τεχνολογία σε συνδυασμό με κυψέλες υδρογόνου και θα βασίζονται στις πλατφόρμες RAM της κορεατικής φίρμας.

Η σιγουριά των δύο εταιριών στην κίνηση με υδρογόνο και στην πλήρη αξιοποίηση του ηλεκτρισμού, επιβεβαιώνεται επίσημα και «σπάει» τα σύνορα του αυτοκινήτου, επεκτεινόμενη και σε άλλους τομείς όπως η αεροπορία.

Αξίζει να θυμηθούμε βέβαια και το Hyundai S-A1 το οποίο μας πρωτοσυστήθηκε το 2020 και όντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό αεροσκάφος, μπορούσε να πετάξει σε υψόμετρο μισού χιλιομέτρου έχοντας αυτονομία 100χλμ. με μέγιστη ταχύτητα τα 290χλμ./ώρα. Μάλιστα το στοιχείο που το είχε κάνει να ξεχωρίσει ήταν πως μπορούσε να φορτιστεί σε μόλις 7 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστικές εναέριες μεταφορές είναι το επόμενο βήμα της Hyundai και της Rolls-Royce που ασπάζονται πως το μέλλον βρίσκεται γύρω από «πράσινες» ενέργειες σε αστικές μετακινήσεις τόσο εδάφους όσο και αέρος.

Αλήθεια πόσο έτοιμοι νιώθετε να καλέσετε ένα ιπτάμενο ταξί για να πάτε στη δουλειά σας; 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης