Ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το πρώτο πολυμορφικό της ιστορίας, που κατασκευάστηκε το 1956 και ξεχώρισε για το στυλ του, την ευελιξία και την πρακτικότητα, θα φιλοξενήσει το μουσείο Victoria and Albert Museum (V&A) του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Cars: Accelerating the Modern World», η Fiat δάνεισε στο μουσείο το 600 Multipla. Το όχημα ανήκει στα πολυμορφικά, φέρει τρεις σειρές καθισμάτων με διάταξη 2+2+2, με τις τέσσερις πίσω θέσεις να έχουν τη δυνατότητα αναδίπλωσης, δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης.

Το εμπρός τμήμα είναι σχεδόν κάθετο και δημιουργεί ένα όχημα ενός όγκου, ενώ οι εμπρός πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά. Χάρη στην πρακτικότητα και την ευελιξία του, το Multipla, αποτέλεσε το αγαπημένο όχημα για τους οδηγούς ταξί, αλλά και τις οικογένειες για περισσότερο από μία δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση «Cars: Accelerating the Modern World», θα παρουσιάσει τα 15 αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο τα τελευταία 130 χρόνια, χάρη στο σχεδιασμό τους, την αρχιτεκτονική τους, αλλά και την επίδραση που είχαν στην κοινωνία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης