Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ford έκανε γνωστή την ιπποδύναμη του ασταμάτητου Bronco Raptor, το οποίο δεν γνωρίζει τί σημαίνει δύσκολο τερέν και διψάει για πέτρες και αμμόλοφους. Έχοντας εφοδιαστεί με τον twin-turbo V6 EcoBoost 3.000κ.εκ. αποδίδει 423 άλογα και 597 Nm ροπής, διαθέτοντας περίσσια δύναμη για να ανέβει παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινητήριο αυτό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ενώ το παρών δίνουν τόσο η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, όσο και το αναβαθμισμένο πλαίσιο αλλά και το «ντοπαρισμένο» σύστημα τετρακίνησης. 

Η απόσταση του συνόλου από το έδαφος μετριέται στα 33 εκατοστά, μπορεί να διασχίσει νερό σε ύψος 92 εκατοστών, ενώ έχει τη δυνατότητα ρυμούλκυσης μέχρι και 2.040 κιλά, την ώρα που το δικό του βάρος μετριέται στα 2.600 κιλά. 

Φυσικά από το σύνολο δεν λείπουν τα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης, όσο οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να απολαμβάνουν τον ουρανό, παρά την οροφή του αυτοκινήτου. Το παρών δίνει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών, ενώ στο εξωτερικό συναντάμε φουσκωμένα φτερά αλλά και νέα διακοσμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ζάντες πλέον είναι 17 ιντσών και φορούν ελαστικά εκτός δρόμου 37 ιντσών για να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε τερέν. Η κορυφαία έκδοση του Ford Bronco Raptor είναι γεγονός και στέκεται απέναντι από το Jeep Wrangler με τις ίδιες αξιώσεις, δείχνοντας σε όσους ακόμα αγαπούν τα αχαρτογράφητα μέρη, πως υπάρχουν οχήματα για όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης